Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel

HRABKO: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Ak by chcelo KDH naozaj ochrániť slovenské eurofondy, začalo by rokovania v Európskej ľudovej strane, kde je členom, povedal Hrabko. (správa, PODCAST, VIDEO)

- Na diaľnici D1 asistujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Národnej diaľničnej spoločnosti pri prevrátenom kamióne, z ktorého vytekajú pohonné látky.

- Sumu viac ako 130.000 eur vynaložilo aktuálne mesto Hlohovec na opatrenia k zmierneniu klimatickej zmeny na školách.

- Španielska tenistka Garbine Muguruzová ohlásila koniec aktívnej kariéry. Niekdajšia svetová jednotka a držiteľka dvoch grandslamových titulov bola v akcii naposledy v januári 2023.

- Slovenskí hokejisti nastúpili na prípravný zápas v Augsburgu proti Nemecku v bránke s Matejom Tomekom.

- Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

- Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude aj počas nadchádzajúcej noci a rána uzatvorený.

- Srbský tenista Novak Djokovič sa odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v Madride. Líder svetového rebríčka tak urobil len štyri dni pred začiatkom podujatia.

- Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

- Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho (21. 4.) skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu.

- Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) ide do júnových volieb do Európskeho parlamentu (EP) s programom zameraným na silné Slovensko v bezpečnej Európe. Informoval o tom po zasadnutí celoslovenskej rady KDH líder kresťanských demokratov Milan Majerský.

- V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

- Hokejbalisti Popradu postúpili do semifinále play off Slovenskej hokejbalovej extraligy. Rozhodli o tom v piatom rozhodujúcom dueli štvrťfinále, v ktorom zdolali Nitru 6:4.

- Nedeľné (21. 4.) tradičné derby medzi klubmi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava na štadióne Antona Malatinského v Trnave označili organizátori ako rizikové.

- Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) počíta s tým, že je kandidátom na post predsedu Národnej rady (NR) SR.

- Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania, informovala agentúra AFP, odvolajúc sa dva bezpečnostné zdroje.

- Severná Kórea uskutočnila test "superveľkej hlavice" určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely.

- Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

- Spojené arabské emiráty (SAE) oznámili, že začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice, píše agentúra AFP.

- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar.

- Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.