Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

VIDEO ROBERTA FICA: Premiér po atentáte po prvýkrát prehovoril

Správu aktualizujeme.

,aktualizované 

- Prvé vystúpenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte je podľa predsedu opozičného PS Michala Šimečku politickým sklamaním. Tvrdí, že sa na jeho politike nič nezmenilo a zdá sa, že Fico odmietol vykročiť k spoločenskému zmiereniu.

- V Európskom parlamente Slovensko potrebuje nielen kompetentných , ale aj aktívnych europoslancov, ktorí sa budú venovať témam dôležitým pre slovenskú ekonomiku.

- Vláda schválila zákon o krajinnom plánovaní s viacerými pripomienkami. Legislatíva, ktorú predložilo ministerstvo životného prostredia v súlade s cieľmi plánu obnovy, má zvýšiť a zlepšiť ochranu krajiny a jej hodnôt.

- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu pricestoval do Kataru na rokovanie s emirom Tamímom ibn Hamadom Ál Sáním.

- Štyri stíhačky si v stredu vo Švajčiarsku precvičili pristávanie na jednej z najfrekventovanejších diaľnic.

- TASR nesie sumár ekonomických návrhov prerokovaných vládou. Vláda predĺžila odvodové úľavy pre poľnohospodárov do konca tohto roka.

- Umožniť využitie finančných nástrojov financovaných z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka a upraviť riadiace, implementačné a kontrolné mechanizmy ich vykonávania.

- Vlády by mali zakázať propagáciu spoločností na fosílne palivá takým istým spôsobom, ako zavádzajú obmedzenia na ďalšie škodlivé výrobky ako tabak.

- Fico by sa podľa jeho slov mohol vrátiť do práce na prelome júna a júla, ak všetko pôjde optimálne. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

- Kanadská centrálna banka znížila v stredu kľúčovú úrokovú sadzbu , pričom k redukcii pristúpila prvýkrát za viac než štyri roky.

- Vesmírna loď Boeing CST-100 Starliner v stredu odštartovala z Mysu Canaveral na Floride na svoj prvý let s posádkou.

- Pre výskyt medveďa hnedého sa bude po novom vyhlasovať mimoriadna situácia ako pri zemetrasení či teroristickom útoku. Po jej vyhlásení bude zakázané vytvárať vnadiská, ktoré by mohli medvede prilákať.

- Polícia obvinila 32-ročného Ladislava P., ktorý mal v Bratislave prenasledovať 13-ročné dievča na ceste zo školy a začať pred ním onanovať.

- Talianska tenistka Jasmine Paoliniová postúpila premiérovo do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Nasadená dvanástka vyradila vo štvrťfinále turnajovú štvorku Kazašku Jelenu Rybakinovú po trojsetovom boji 6:2, 4:6, 6:4.

- Ministerstvo obrany (MO) sa ohradilo voči tvrdeniam organizátora Medzinárodných leteckých dní SIAF Slovenskej leteckej agentúry v súvislosti s rozhodnutím rezortu neparticipovať na organizácii tohto podujatia.

- Mimoriadne teplé počasie dorazilo tento rok do krajín juhovýchodnej Európy skôr než po iné roky. Pred nezvyčajne vysokými teplotami vzduchu varovali meteorológovia v Grécku, na Cypre i v Turecku, informuje TASR podľa stredajšej správy agentúry DPA.

- Trofej Zlatá lopta, ktorú dostal zosnulý argentínsky futbalista Diego Maradona ako najlepší hráč MS 1986, nepôjde do dražby. Rozhodol o tom odvolací súd vo francúzskom Versailles, ktorý zvrátil rozhodnutie súdu nižšej inštancie z minulého mesiaca.

- Univerzitná nemocnica Martin (UNM) podpísala v stredu zmluvu so zhotoviteľom stavby novej Univerzitnej nemocnice sv. Martina.

- Predĺženie odvodovej úľavy pre poľnohospodárov aj na druhý polrok tohto roka pomôže okolo 1800 zamestnávateľom a podporí 24.500 pracovných miest. Zamestnávatelia v tomto odvetví si vďaka tomu budú môcť znížiť mzdové náklady o približne 18 miliónov eur.