Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

VIDEO: DUNAJ STÚPA: Očakáva sa vybreženie koryta Karloveského ramena

V Bratislave sa očakáva druhý stupeň povodňovej aktivity, v Devíne na hranici druhého stupňa.

,aktualizované 

- Kandidatúru Naréndru Módího na funkciu predsedu indickej vlády podporili v utorok dvaja kľúčoví členovia koalície Národná demokratická aliancia (NDA) vedenej Módího nacionalistickou Indickou ľudovou stranou (BJP), informovala v utorok agentúra Reuters.

- Vojenskí inštruktori zo západu, ktorí cvičia ukrajinských vojakov na Ukrajine, nemajú "imunitu" voči ruským úderom, uviedol v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

- Voličská podpora krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) pred voľbami do Európskeho parlamentu naďalej klesá.

- Silné dažde zaplavili v utorok v juhopoľskom meste Krakov a okolitých mestách a obciach ulice, parkoviská aj pivnice, uviedol hovorca hasičského zboru Malopoľského vojvodstva Hubert Cieply.

- Miestnu komunikáciu k domu smútku v obci Hubová v okrese Ružomberok rozšírili, pribudli aj nové parkovacie miesta.

- V posledný májový deň ukončila svoju činnosť Pošta Banská Bystrica 8, ktorá sa nachádzala v centre mesta.

- Dočasný iránsky minister zahraničných vecí Alí Bágherí v utorok rokoval so šéfom Hizballáhu Hasanom Nasralláhom o "navrhovaných riešeniach" na ukončenie vojny v Pásme Gazy, uviedla libanonská militantná skupina podporovaná Iránom.

- Skatepark pod mostom na Moskovskej triede v košickej mestskej časti (MČ) Sídlisko KVP môže verejnosť oficiálne užívať od utorka.

- Najväčšiu podporu v blížiacich sa voľbách do Európskeho parlamentu má strana Smer-SD, 22,5 percenta. Nasleduje Progresívne Slovensko s 20,6 percenta a Hlas-SD s podporou 14 percent. Vyplýva to z májového volebného modelu eurovolieb agentúry Median SK.

- Rusko považuje za pochopiteľné, ak sa niektoré krajiny odmietajú zúčastniť na mierovej konferencii o Ukrajine v Švajčiarsku.

- Taliansko poskytne Ukrajine ďalší systém protivzdušnej obrany SAMP/T, oznámil v utorok šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak.

- Ruský opozičný politik Iľja Jašin, ktorý bol odsúdený na osem a pol roka väzenia za šírenie dezinformácií o ruskej armáde, dostal v predvečer svojho prepustenia z trestnej cely ďalší 12-dňový trest.

- Najsilnejšia slovinská opozičná strana podala v pondelok návrh žiadajúci referendum o potenciálnom rozhodnutí uznať samostatnosť palestínskeho štátu.

- Myšlienka spájať stredné školy do väčších celkov je vítaná, ministerstvo školstva však nepredstavilo žiadne nové riešenie. Uviedol to poslanec Národnej rady SR a bývalý minister školstva SaS Branislav Gröhling.

- Oravská galéria spustila v týchto dňoch do prevádzky novú internetovú stránku organizácie.

- Vo veku 87 rokov zomrel v pondelok (3. júna) český divadelník , režisér a zakladateľ legendárneho pražského Studia Ypsilon Jan Schmid.

- V Baníckom múzeu v Rožňave verejnosti predstavia výstavu unikátnych modelov bicyklov zberateľa Jána Trulíka.

- Nová portugalská vláda v pondelok sprísnila doterajší zákon prijatý predchádzajúcim socialistickým kabinetom, ktorý zvyšoval motiváciu cudzincov z tretích krajín, aby prichádzali do Portugalska za prácou.

- Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov daroval milión eur zasiahnutým povodňami, ktoré v uplynulých dňoch postihli juh krajiny.

- Európsky parlament (EP), ako jedna z hlavných inštitúcií Európskej únie (EÚ), prešiel počas svojej existencie zásadným vývojom a výraznými zmenami, keď postupne nadobúdal značné právomoci.