Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Volebné štúdio TASR TV s J.Hrabkom: Hodnotenie výsledkov eurovolieb

Sledujte záznam.

,aktualizované 

- Zatiaľ je príliš skoro na tvrdenie, že znížením kľúčovej úrokovej sadzby začala Európska centrálna banka (ECB) trend uvoľňovania menovej politiky.

- V Česku podľa Štátneho zdravotného ústavu (SZÚ) zrejme dochádza k očakávanému poklesu cirkulácie čierneho kašľa v populácii.

- Pre okres Revúca, ktorý patrí k najmenej rozvinutým okresom , je v súčasnosti vyčlenených viac ako 800.000 eur.

- Parížska burza si v pondelok pripísala najväčšie straty v rámci európskeho trhu, keď francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil predčasné voľby.

- V Bratislave sa pohyboval muž ozbrojený mačetou, pričom sa ňou oháňal a nevhodne manipuloval. Policajti konanie realizovali ako priestupok proti verejnému poriadku.

- Ukrajinská armáda si možno niektoré stíhačky F-16, ktoré získa západných spojencov, ponechá na zahraničných základniach, aby ich ochránila pred ruskými útokmi.

- Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jeho sily dobyli obec Staromajorske v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

- Britský tenista Andy Murray si pravdepodobne zahrá na Wimbledone štvorhru po boku svojho staršieho brata Jamieho.

- Španielsky odsúdil na osem mesiacov troch futbalových fanúšikov Valencie za rasizmus voči Viniciusovi Juniorovi z Realu Madrid.

- Časť zamestnancov a spolupracovníkov Rozhlasu a televízie Slovenska vstúpila do trojhodinového štrajku. Dôvodom je nesúhlas s navrhovaným zákonom o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR).

- Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v pondelok zákon o tzv. odvodových prázdninách, ktorý umožní podnikateľom pozastaviť na jeden mesiac platby do fondov sociálneho poistenia.

- Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, pokračovalo hlavné pojednávanie s Romanom Č. a Petrom B., ktorí čelia obžalobe pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy na chránenej osobe a z osobitného motívu.

- Záujem o hlasovanie v sobotňajších voľbách do Európskeho parlamentu bol vo všetkých 18 ústavoch veľmi nízky. Z celkového počtu 9178 väznených osôb, ktoré mali volebné právo, hlasovalo len 434 z nich, z toho 69 obvinených a 365 odsúdených.

- Futbalisti MFK Ružomberok odštartovali v pondelok prípravu na ďalšiu sezónu bez jedinej novej tváre. Späť sa však vrátila trojica hráčov z hosťovaní – Matúš Krištof, Gabriel Halabrín a Marko Kelemen.

- Riaditeľ ukrajinskej agentúry pre obnovu a rozvoj infraštruktúry Mustafa Najem podal demisiu krátko pred začiatkom ďalšieho kola rokovaní o obnove Ukrajiny v Berlíne.

- Objem pomoci pre špeciálnu rastlinnú výrobu navýšil štát z pôvodných osem na 13,5 milióna eur.

- Priemyselná produkcia vo Fínsku pokračovala v apríli v poklese, tretí mesiac v tomto roku. Jediný mesiac, v ktorom zaznamenala rast, bol február.

- Rakúska ekonomika pokračuje v miernom oživovaní, nálada vo výrobnom odvetví a v stavebníctva však zostáva veľmi pesimistická, oznámil v pondelok Rakúsky inštitút pre hospodársky výskum (WIFO).

- Rusko pozorne sleduje volebné zisky krajne pravicových strán vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP), vyhlásil v pondelok Kremeľ.

- Posledné percentuálne úpravy a doplnenia, ktoré v pondelok zverejnil Európsky parlament (EP) potvrdili, že eurovoľby vyhrali politické strany združené v politickej frakcii a Európska ľudová strana (EPP).