Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

VIDEO ROBERTA FICA: Premiér po atentáte po prvýkrát prehovoril

Fico by sa podľa jeho slov mohol po atentáte vrátiť do práce na prelome júna a júla, ak všetko pôjde optimálne.

,aktualizované 

- Česká ministerka obrany Jana Černochová nesúhlasí so zákazom účasti izraelského obranného priemyslu na medzinárodnom veľtrhu Eurosatory 2024.

- Aktivita v americkom sektore služieb sa v máji vrátila k rastu po tom , ako v apríli zaznamenala prvý pokles za 1,5 roka.

- Ľudia zabúdajú na hrôzy druhej svetovej vojny , a preto stúpa riziko vypuknutia nového globálneho konfliktu.

- Ukrajina v uplynulých dňoch použila americké zbrane na útoky proti cieľom na území Ruska na základe nedávno súhlasu prezidenta USA Joea Bidena

- Väčšina analytikov je presvedčená, že americká centrálna banka (Fed) pristúpi tento rok k dvom redukciám úrokových sadzieb, pričom k prvej by malo dôjsť v septembri.

- Po stredajšej dopravnej nehode medzi Zákamenným a Oravskou Lesnou v okrese Námestovo previezli letecky do nemocnice 27-ročnú vodičku motocykla.

- Osem ľudí zahynulo a desiatky ďalších bolo hospitalizovaných v Maroku po vypití nelegálne vypáleného alkoholu.

- Prvý prejav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte je v priamom rozpore s volaním po upokojení spoločnosti na Slovensku. Uviedla to opozičná strana SaS v reakcii na vyhlásenie predsedu vlády. Ohradila sa voči spájaniu atentátnika a jeho činu s ich politikou.

- Počet cudzincov v hlavnom meste ČR dlhodobo rastie a do roku 2050 by mohol dosiahnuť takmer milión.

- Lotyšsko posiela Ukrajine vozidlá, ktoré úrady zhabali opitým vodičom. Pobaltská krajina takto na domácej pôde bojuje proti alkoholu za volantom.

- Britka Victoria Thomas Bowenová bola obžalovaná z útoku na politika Nigela Faragea, keď oznamoval začiatok svojej kampane pred júlovými parlamentnými voľbami.

- Slovensko sa mohlo po prejave premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vydať na cestu pokoja a zmieru, žiaľ, pravdepodobne bude po ňom ešte viac rozdelené. Uviedla to poslankyňa NR SR a šéfka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková v reakcii na premiérove vyhlásenie.

- Aktivita v ruskom sektore služieb zaznamenala v máji prvý pokles za 15 mesiacov. Príčinou bol vývoj v nových objednávkach aj produkcii, keď nové objednávky v podstate stagnovali a produkcia zaznamenala pokles.

- Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) bude môcť nariadiť dodávateľovi tepla, ktorý stratil povolenie na činnosť, aby svoju sústavu tepelných zariadení za úhradu poskytol inému držiteľovi povolení.

- Prvé vystúpenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte je podľa predsedu opozičného PS Michala Šimečku politickým sklamaním. Tvrdí, že sa na jeho politike nič nezmenilo a zdá sa, že Fico odmietol vykročiť k spoločenskému zmiereniu.

- V Európskom parlamente Slovensko potrebuje nielen kompetentných , ale aj aktívnych europoslancov, ktorí sa budú venovať témam dôležitým pre slovenskú ekonomiku.

- Vláda schválila zákon o krajinnom plánovaní s viacerými pripomienkami. Legislatíva, ktorú predložilo ministerstvo životného prostredia v súlade s cieľmi plánu obnovy, má zvýšiť a zlepšiť ochranu krajiny a jej hodnôt.

- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu pricestoval do Kataru na rokovanie s emirom Tamímom ibn Hamadom Ál Sáním.

- Štyri stíhačky si v stredu vo Švajčiarsku precvičili pristávanie na jednej z najfrekventovanejších diaľnic.

- TASR nesie sumár ekonomických návrhov prerokovaných vládou. Vláda predĺžila odvodové úľavy pre poľnohospodárov do konca tohto roka.