Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

- Čínska spoločnosť Galactic Energy úspešne odpálila raketu na vynášanie satelitov do vesmíru, informovali v stredu čínske štátne médiá.

- Všeobecný súd EÚ trvá na povinnosti Poľska zaplatiť denné pokuty uložené v spore týkajúcom sa povrchovej bane Turów.

- Primátor Košíc Jaroslav Polaček nepodpísal uznesenie mestského zastupiteľstva týkajúce sa petície za vybudovanie, respektíve dobudovanie chodníka na Ukrajinskej ulici v mestskej časti Krásna.

- Skupina militantov podpálila na severozápade Pakistanu školu pre dievčatá, informovala v stredu miestna polícia.

- Poľsko opäť vytvorí na hraniciach s Bieloruskom nárazníkovú zónu. Oznámil to v stredu poľský premiér Donald Tusk po tom, čo v utorok pobodal ilegálny migrant z Bieloruska poľského pohraničníka.

- Vláda odobrila výstavbu novej národnej nemocnice v bratislavskom Ružinove. Nemocnica by mala mať kapacitu 1015 lôžok a dokončená by mala byť najneskôr do konca roka 2032.

- The recovery of Premier Robert Fico (Smer-SD) following the assassination attempt on him is progressing in line with expectations

- Vodič, ktorý pri utorkovej (28. 5.) nehode osobného auta v obci Lutila v okrese Žiar nad Hronom utrpel povrchové poranenie ruky, nafúkal viac ako jedno promile.

- Sieť zastupiteľských úradov SR v zahraničí sa opätovne rozšíri aj o ambasády v austrálskom hlavnom meste Canberra a belgickom Bruseli. Vyplýva to z návrhu úpravy siete zastupiteľských úradov SR v zahraničí, ktorý v stredu schválila vláda.

- Stíhačka F-35 sa v utorok zrútila neďaleko medzinárodného letiska v meste Albuquerque v americkom štáte Nové Mexiko.

- Spolu viac ako 40.000 eur v rámci participatívneho rozpočtu získa od mesta Prešov deväť projektov, za ktoré hlasovala verejnosť.

- Vzájomný obchod, kultúrne vzťahy, ale aj investície či spolupráca v oblasti vzdelávania so Saudskoarabským kráľovstvom by sa mohli v budúcnosti rozšíriť.

- Ruský prezident Vladimir Putin vymenoval svojho pobočníka a bývalého ochrankára Alexeja Ďumina za tajomníka Štátnej rady, poradného orgánu hlavy štátu, oznámil v stredu Kremeľ.

- Liečba predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) naďalej prebieha podľa očakávaní, pacientov stav je uspokojivý. TASR o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády (ÚV) SR. Premiér je hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

- Štyri krajiny strednej Európy (KSE) zvyšujú tlak na Európsku úniu (EÚ), aby zakročila proti Nemecku v súvislosti s poplatkom za plyn, ktorý podľa nich podkopáva ich energetickú bezpečnosť.

- Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) v piatok (31. 5.) mimoriadne posilní spoje k letisku v Nižnej Šebastovej.

- Problémovú križovatku v centre Levoče dokončili v predstihu , nový kruhový objazd od stredy oficiálne slúži motoristickej verejnosti.

- Poľské bezpečnostné služby zatkli muža podozrivého z pokusu odfotiť vojenské vozidlá prechádzajúce poľsko-ukrajinskú štátnu hranicu, vyhlásili v stredu poľské úrady.

- Nádej je hlavnou témou siedmeho ročníka festivalu Slovo alebo hudba, ktorý sa od piatku 31. mája koná v Banskej Štiavnici.

- Novovymenovaný ruský minister obrany Andrej Belousov zaslal telegram ruským silám na Ukrajine, aby im poďakoval za pokrok, ktorý dosiahli na bojisku.