Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

VÁŽNA NEHODA PRI ZLATÝCH MORAVCIACH: Autobus sa zrazil s autom

Pri nehode sa zranili obaja vodiči a päť cestujúcich.

,aktualizované 

- Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR bol zvolený za predsednícky úrad medzinárodnej stavovskej organizácie EUROSAI.

- Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s reformou financovania materských škôl a aktuálnym riešením podpory cudzincov v mestách.

- Britský tenista Jack Draper postúpil do 2. kola na turnaji ATP v nemeckom Stuttgarte. Na tráve zdolal v 1. kole Rakúšana Sebastiana Ofnera 7:6 (4) a 7:6 (5).

- Po výraznom zotavení počas marca o zhruba tretinu sa produkcia v írskom výrobnom sektore v apríli prepadla o takmer 15 %.

- Víťazom tohtoročného svetového finálne súťaže EY Podnikateľ roka sa stal Vellayan Subbiah z Indie. Slovensko v súťaži reprezentoval zakladateľ spoločnosti GymBeam Dalibor Cicman a držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2023 Slovenskej republiky.

- Tento týždeň bude zasadať americká centrálna banka Fed a na rozdiel od Európskej centrálnej banky (ECB) by mala svoje sadzby ponechať na aktuálnych úrovniach 5,25 % až 5,50 %.

- Slovenský futbalista Róbert Mak podpísal v pondelok dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava. Reprezentačný krídelník prišiel do tímu úradujúceho slovenského majstra z austrálskeho klubu Sydney FC.

- Legendárny jamajský šprintér Usain Bolt si počas charitatívneho futbalového zápasu v Londýne roztrhol achillovu šľachu.

- Mesto Nová Baňa ponúka na predaj formou obchodnej verejnej súťaže stavebný pozemok, na ktorom by malo vzniknúť minimálne 40 nových garáží.

- Odborári v bratislavskej štátnej záchranke odmietajú návrh novely Zákonníka práce z dielne poslanca Petra Stachuru (KDH).

- Jediná bulharská jadrová elektráreň začala v pondelok v jednom zo svojich reaktorov používať atómové palivo vyrobené americkou skupinou Westinghouse.

- V historickom centre Prahy horí strecha jednej z budov pri Týnskom chráme neďaleko Staromestského námestia. Na mieste zasahujú hasiči z piatich staníc.

- Objem pomoci pre špeciálnu rastlinnú výrobu navýšil štát z pôvodných osem na 13,5 milióna eur.

- Divadlo Romathan v Košiciach pripravilo pre divákov hudobno-tanečný program s názvom Podmanivé rómske melódie.

- Ruský energetický gigant Gazprom v minulom roku znížil produkciu zemného plynu o 13 % na historicky najnižšiu úroveň 359 miliárd kubických metrov z objemu 412,94 miliardy kubických metrov v roku 2022.

- Na ceste I/65 pri Zlatých Moravciach pri odbočke na Chyzerovce sa zrazil autobus s osobným autom. Pri nehode sa zranili obaja vodiči a päť cestujúcich.

- Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom 56-ročnom Emilovi Gašparovi z obce Bolešov v Ilavskom okrese.

- Zatiaľ je príliš skoro na tvrdenie, že znížením kľúčovej úrokovej sadzby začala Európska centrálna banka (ECB) trend uvoľňovania menovej politiky.

- V Česku podľa Štátneho zdravotného ústavu (SZÚ) zrejme dochádza k očakávanému poklesu cirkulácie čierneho kašľa v populácii.

- Pre okres Revúca, ktorý patrí k najmenej rozvinutým okresom , je v súčasnosti vyčlenených viac ako 800.000 eur.