Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

- Medzinárodný festival animovaných filmov vo francúzskom Annecy (9. - 15. 6.) uvedie šesť slovenských a koprodukčných diel, z toho dva dlhometrážne a štyri krátke filmy.

- Prívrženci ruského opozičného politika Alexeja Navaľného prichádzajú v utorok k jeho hrobu na Borisovskom cintoríne v Moskve, aby si uctili jeho pamiatku v deň jeho nedožitých 48. narodenín, informuje TASR.

- Izraelská vláda sa domnieva, že viac ako tretina zostávajúcich rukojemníkov v Pásme Gazy je mŕtva. Vyplynulo to z dokumentov, ktoré izraelská vláda zverejnila v utorok.

- Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) zvolal pre stúpajúcu hladinu Dunaja krízový štáb a zároveň kontrolný deň na Vodnom diele Gabčíkovo.

- Mestská rada v Haagu, v ktorom sídli holandská vláda a tiež veľvyslanectvá iných krajín, zamietla žiadosť občanov o premenovanie ulice, kde sídli ruské veľvyslanectvo, na počesť zosnulého vodcu ruskej opozície Alexeja Navaľného.

- Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) oznámil zámer optimalizovať sieť stredných škôl.

- V Bratislave bol v utorok ráno v súvislosti so stúpaním Dunaja prekročený prvý stupeň povodňovej aktivity. V stanici Devín namerali 618 centimetrov (cm), v Bratislave 668 cm. Vodný stav v stanici Devínska Nová Ves bol 483 cm.

- Čínske úrady v utorok, v deň 35. výročia represií proti demokratickému hnutiu, obmedzili prístup na Námestie nebeského pokoja.

- Spojené štáty uvalili nové sankcie na štyri iránske subjekty a jednu osobu v súvislosti s dodávkami dronov do Ruska, oznámilo v noci na utorok americké ministerstvo zahraničných vecí.

- Vplyvom zrážok, ktoré aktuálne padajú v povodí Dunaja , sa na maďarský úsek rieky blíži záplavová vlna.

- Z dôvodu odstránenia havarijného stavu kanalizácie na uliciach Lesík delostrelcov a Vajanského je od utorka rána do 30. júna celkovo uzavretá Vajanského ulica a čiastočne uzavretá ulica Lesík delostrelcov.

- Nitrianske mestské slávnosti sa tento rok budú konať od 5. do 7. júla. Ako informoval magistrát, podujatia Nitra, milá Nitra sa budú niesť v duchu osláv 1161.

- Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa minulý týždeň stalo 12 dopravných nehôd.

- Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach pokračuje v investíciách do rekonštrukcie svojich priestorov.

- Väčšina Nemcov nepodporuje izraelskú ofenzívu v palestínskom Pásme Gazy, vyplýva z najnovšieho prieskumu verejnej mienky inštitútu Forsa, ktorý v pondelok publikoval nemecký týždenník Stern.

- Ponitrianske múzeum v Zlatých Moravciach pripravilo na jún prednášky, ktoré sú venované šľachtickým rodom v regióne.

- Oznámenie o príchode francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappeho do Realu Madrid spôsobilo kolaps klubového webu španielskeho giganta. Jeho online návštevnosť po oznámení dlho očakávaného prestupu prudko narástla a niekoľko dlhých minút bol mimo prevádzky.

- Sotva 24 hodín po tom, čo bola Claudia Sheinbaumová zvolená za vôbec prvú ženu-prezidentku v dejinách Mexika, bola v meste Cotija smrteľne postrelená jeho primátorka Yolanda Sánchezová Figueroaová.

- Štart Novaka Djokoviča vo štvrťfinále Roland Garros je otázny. Srbský tenista to uviedol po pondelkovom päťsetovom víťazstve nad Franciscom Cerundolom z Argentíny. V zápase si poranil koleno.

- Americký prezident Joe Biden v pondelok svojho volebného rivala Donalda Trumpa označil za usvedčeného zločinca. Urobil tak po prvý raz, odkedy súd Trumpa minulý týždeň uznal za vinného v prípade podplácania a podvodu.