Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Kaliňák: Premiér naďalej podstupuje rehabilitačné terapie

Verí, že stav predsedu vlády sa bude naďalej zlepšovať.

- Premávka na diaľnici D2 v smere do Česka je aktuálne obmedzená pre nehodu nákladného auta, ktoré narazilo do zvodidiel. K zraneniu osôb nedošlo.

- Lídri skupiny G7 plne podporujú a budú stáť za komplexnou dohodou o prímerí a prepustení rukojemníkov vo vojne v Pásme Gazy, ktorú načrtol americký prezident Joe Biden, Uviedli to v pondelok v spoločnom vyhlásení.

- Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále na Roland Garros. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v osemfinále turnajovú 23-ku Argentínčana Francisca Cerundola po päťsetovom boji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

- Izraelská armáda potvrdila úmrtie štyroch ďalších rukojemníkov, ktorých zadržiavalo hnutie Hamas od útoku na Izrael zo 7. októbra 2023.

- Skupina žien protestovala v Moskve pred budovou ruského ministerstva obrany. Žiadali návrat svojich partnerov naverbovaných do boja na Ukrajine a stretnutie s novým ruským ministrom obrany Andrejom Belousovom.

- Francúzsky futbalista Kylian Mbappe je už oficiálne hráč Realu Madrid. Dvadsaťpäťročný útočník podpísal so španielskym šampiónom a víťazom Ligy majstrov zmluvu do roku 2029.

- Taliansko pravdepodobne poskytne Ukrajine ďalší systém protivzdušnej obrany SAMP/T v reakcii na žiadosť Kyjeva o väčšiu podporu pred ruskými raketovými útokmi.

- Poľská polícia zatkla od decembra 18 ľudí pre podozrenia z vykonávania nepriateľských aktivít alebo plánovania sabotáže v prospech Ruska a Bieloruska vrátane plánov na zavraždenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

- Vo veku 74 rokov zomrela bývalá rakúska kancelárka Brigitte Bierleinová. Ako prvá žena prevzala v Rakúsku úrad spolkového kancelára, predtým viedla ústavný súd.

- Viceprezidentka USA Kamala Harrisová a poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan sa zúčastnia na mierovej konferencii o Ukrajine vo Švajčiarsku. Oznámil to Biely dom.

- Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) odmieta tvrdenia opozičného PS, že Smer-SD zneužíva atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na mobilizáciu voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu.

- Na severe Nemecka sa začalo letecké vojenské cvičenie Tiger Meet, do ktorého sa zapoja vojaci a vybavenie z 11 krajín NATO a dvoch nečlenských krajín - Švajčiarska a Rakúska.

- Kyjev bude naliehať na svojich spojencov, aby poskytli ukrajinskej armáde viac slobody pri zasahovaní vojenských cieľov v Rusku západnými zbraňami. Uviedol to ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba.

- Microsoft investuje 33,7 miliardy švédskych korún (2,95 miliardy eur) do rozšírenia svojej cloudovej infraštruktúry a umelej inteligencie (AI) vo Švédsku v priebehu dvoch rokov.

- Stovky vysokoškolských pedagógov, nepedagogických zamestnancov vysokých škôl a študentov protestujú v Prahe proti nedostatočnému financovaniu českého vysokého školstva.

- Premiér Robert Fico (Smer-SD) naďalej podstupuje rehabilitačné a rekonvalescenčné terapie. V pondelok o tom informoval vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD). Verí, že stav predsedu vlády sa bude naďalej zlepšovať.

- Sociálne orgány začali konať voči domácnosti, z ktorej je šesťročný chlapec, ktorý v kukle a s atrapou zbrane minulý týždeň mieril na dom využívaný zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. V pondelok o tom informoval minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD).

- Bývalí členovia Súdnej rady Ján Mazák, Eva Mišíková, Katarína Javorčíková a Ľudovít Bradáč neuspeli s ústavnými sťažnosťami voči ich odvolaniu z tohto orgánu sudcovskej legitimity. Ústavný súd (ÚS) SR ich sťažnosti odmietol.

- Vedenie Svetovej atletiky (WA) predstavilo v pondelok verejnosti nový atletický šampionát, ktorý sa bude konať každé dva roky.

- Nemeckí záchranári pokračujú v evakuácii ohrozených ľudí a pátrajú po nezvestných v zaplavených oblastiach na juhu krajiny, píše TASR na základe agentúry AFP.