Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ONDRUŠ: Pellegrini vyzýval na upokojenie spoločnosti už pred atentátom

Roberta Fica poznám osobne, veľmi dobre si uvedomuje zodpovednosť vrcholového politika, povedal kandidát Hlasu-SD v eurovoľbách B. Ondruš (správa, PODCAST, VIDEO).

- Slovenský hokejový útočník Martin Mišiak podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Chicagom Blackhawks.

- Alžírsky atlét Djamel Sedjati zabehol v utorok na mítingu Zlatá tretra v Ostrave svetový výkon roka v behu na 800 m časom 1:43,51 min.

- Dan Bylsma sa stal novým trénerom hokejistov Seattlu Kraken v NHL. Vo funkcii nahradil Davea Hakstola, ktorý tím viedol od jeho vstupu do profiligy v roku 2021.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala novelu zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová vetovala novelu zákona o Fonde na podporu umenia (FPU). V ustanovení novely vidí rozpor s ústavou, legislatíva môže podľa nej ohroziť slobodu umenia.

- Nová Národná nemocnica má stáť v bratislavskom Ružinove. Detská nemocnica sa má postaviť na Rázsochách.

- Ministri financií Rakúska, Chorvátska a Slovinska v utorok vyzvali na dosiahnutie pokroku v oblasti integrácie kapitálových trhov v Európskej únii (EÚ).

- Nórsky tenista Casper Ruud postúpil suverénne do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

- Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR nevidí dôvod na zriadenie vyšetrovacej komisie k atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Brazílsky atlét a držiteľ olympijského rekordu v skoku o žrdi Thiago Braz nebude štartovať pre porušenie antidopingových pravidiel pod piatimi kruhmi v Paríži.

- Technologická spoločnosť Fuergy vníma návrh Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) zvýšiť poplatky za prístup do distribučnej siete (G-komponent) ako snahu zmierniť tempo rastúceho vyťaženie kapacít obnoviteľných zdrojov energie (OZE).

- Medziročný rast cien domov v USA sa v marci 2024 výrazne spomalil. Dôvodom boli pravdepodobne stúpajúce úrokové sadzby z hypoték, ktoré mali negatívny vplyv na dopyt.

- Pätnásť hráčov z domácej najvyššej súťaže sa objavilo v nominácii trénera českého národného tímu Ivana Haška na nadchádzajúci európsky futbalový šampionát v Nemecku (14. júna - 14. júla)

- V muzeálnej záhrade pri Slovenskom národnom múzeu (SNM) v Martine sa koncom týždňa uskutoční Víkend otvorených parkov a záhrad.

- Novým predsedom holandskej vlády bude bývalý šéf tajnej služby AIVD a protiteroristického úradu NCTV Dick Schoof.

- Nová Národná nemocnica má stáť v bratislavskom Ružinove. Detská nemocnica sa má postaviť na Rázsochách.

- Indická spoločnosť Reliance Industries, prevádzkovateľ najväčšieho rafinérskeho komplexu na svete, podpísala ročnú zmluvu s ruskou firmou Rosnefť na nákup ropy, za ktorú bude platiť v rubľoch.

- The Mystery of the Bulgarian Voices je ďalšie meno , ktoré potvrdili organizátori festivalu Pohoda. Grammy ocenený ženský bulharský spevácky zbor.

- O ďalšom osude kariéry Matsa Hummelsa sa rozhodne až po sobotnom finále futbalovej Ligy majstrov, v ktorom jeho tím Borussia Dortmund nastúpi v londýnskom Wembley proti Realu Madrid.

- Mesto Lučenec odstupuje od zmluvy uzatvorenej so spoločnosťou Kosit West, ktorá mala od vlaňajšieho leta na starosti služby v oblasti odpadového hospodárstva.