Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ONLINE štvrťfinále MS 2024: Kanada - Slovensko

Online zo štvrťfinálového vystúpenia slovenských hokejistov na MS 2024 v Prahe a Ostrave.

,aktualizované 

- Slovenská republika sa zdržala pri hlasovaní o rezolúcii Organizácie Spojených národov (OSN) k Srebrenici. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR to odôvodnilo potrebou zachovania stability na západnom Balkáne.

- Belgický cyklista Tim Merlier triumfoval v 18. etape pretekov Giro d'Italia, ktorá merala 171 km a viedla z Fiery di Primiero do Padovy. Jazdec tímu Soudal zvíťazil v špurte pred domácim Jonathanom Milanom (Lidl–Trek) a Kadenom Grovesom (Alpecin) z Austrálie.

- Programové vyhlásenie vlády (PVV) už nebude len deklaratórnym dokumentom, jeho plnenie sa bude pravidelne kontrolovať. Uviedol to vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra.

- V kauze poľovníckej chaty pokračuje trestné stíhanie pre prečin pytliactva. Obvinené sú dve osoby. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca trenčianskej krajskej prokuratúry Marián Sipavý.

- Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros proti kvalifikantke. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

- Španielska polícia vo štvrtok oznámila, že našla obraz zosnulého britského umelca Francisa Bacona v hodnote päť miliónov eur. Spolu s jeho ďalšími štyrmi dielami ho ukradli pred deviatimi rokmi.

- Slovenská futbalová reprezentácia vo štvrtok začala prípravu na tohtoročné ME (od 14. júna do 14. júla) neoficiálnym štvordňovým tréningovým kempom v Šamoríne. Slúžiť bude pre hráčov, ktorým sa skončili súťaže skôr.

- Dvadsať ľudí z lietadla spoločnosti Singapore Airlines, ktoré sa v utorok dostalo do silných turbulencií v juhovýchodnej Ázii, zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti.

- Eurofondy z programového obdobia 2014-2020 sa podarilo Slovensku kompletne vyčerpať. Po štvrtkovom rokovaní vlády to povedal minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD).

- Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prerušil trestné stíhanie v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. Piatkový (24. 5.) termín hlavného pojednávania na banskobystrickom pracovisku ŠTS je preto zrušený.

- Najmenej šesť ľudí zahynulo a 16 utrpelo zranenia podľa predbežných údajov v dôsledku štvrtkového ostreľovania ukrajinského mesta Charkov ruskými silami. Na platforme Telegram to podľa agentúry Reuters oznámil gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov.

- Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu v súvislosti so správou o úmrtí jeho otca. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

- Slovenský hokejista Tomáš Záborský bude v novej sezóne pôsobiť v HK Dukla Trenčín. S účastníkom Tipos extraligy podpísal ročný kontrakt.

- Filozofická fakulta Univerzity Karlovej (FF UK) v Prahe v piatok sprístupní pietne priestory na štvrtom poschodí, kde vlani v decembri strelec zabil 13 ľudí a ďalšia obeť neskôr zomrela v nemocnici.

- Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po minulotýždňovom útoku je vážny, ale nateraz stabilizovaný. Štvrtkové lekárske konzílium potvrdilo doposiaľ zvolený postup jeho liečby. TASR o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

- V bránke slovenského tímu bude v dnešnom štvrťfinálovom zápase proti Kanade (od 16.20 h) Samuel Hlavaj, pred ktorým bude s najväčšou pravdepodobnosťou 13 útočníkov a 7 obrancov. Po dopoludňajšom rozkorčuľovaní to uviedol asistent trénera Ján Pardavý.

- Slovenský hokejový reprezentant Martin Pospíšil nemusí podstúpiť operačný zákrok po zranení, ktoré utrpel v záverečnom stretnutí B-skupiny MS proti Švédsku.

- Pri dopravnej nehode v okrese Levice prišiel o život 55-ročný muž. Nehoda sa stala v nočných hodinách v Pohronskom Ruskove na Hlavnej ulici, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.