Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

BEŇOVÁ: Vyvážať nenávisť z mítingov do europarlamentu je neprijateľné

Bola to hrôza. Naozaj to fatálne zmenilo celú politickú situáciu, celú spoločnosť, povedala o atentáte na premiéra Beňová (správa, PODCAST, VIDEO).

- Futbalisti Atalanty Bergamo zvíťazili v stredajšom finále Európskej ligy UEFA v Dubline nad Bayerom Leverkusen 3:0. Nemeckému šampiónovi ukončili vďaka hetriku nigérijského útočníka Ademolu Lookmana rekordnú 51-zápasovú šnúru bez prehry.

- Futbalisti Atalanty Bergamo viedli po prvom polčase stredajšieho finále Európskej ligy UEFA nad Bayerom Leverkusen 2:0 vďaka presným zásahom Ademolu Lookmana.

- Basketbalisti Patriotov Levice sa stali tretí rok po sebe víťazmi Niké Slovenskej basketbalovej ligy. Finálovú sériu v sezóne 2023/2024 ukončili na palubovke Spišských Rytierov. Vo štvrtom stretnutí zvíťazili jednoznačne 104:64 a sériu vyhrali 3:1 na zápasy.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredajšom hlasovaní zvolili troch nových členov Správnej rady Tlačovej agentúry SR (TASR). Poslanci zvolili odborníka v oblasti práva, odborníka v oblasti ekonómie a odborníka v oblasti žurnalistiky.

- Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) analyzuje možný výskyt tornáda pri obci Kružno neďaleko Rimavskej Soboty. Vyskytnúť sa malo v popoludňajších hodinách, hlásené zatiaľ nie sú žiadne škody. Meteorológovia o tom informovali na sociálnej sieti.

- Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odsúdil rozhodnutie Írska, Nórska a Španielska uznať Palestínu ako štát a uviedol, že ide o odmenu za teror.

- Slovenskí hokejisti v stredu popoludní absolvovali tréning v pražskej O2 aréne, v ktorej očakávajú podporu približne 17-tisíc fanúšikov vo štvrťfinále proti Kanade. Do dejiska štvrtkového zápasu (od 16.20 h) sa presunuli vlakom.

- Parlamentné voľby v Británii sa budú konať 4. júla, oznámil britský premiér Rishi Sunak. Všeobecne sa predpokladá, že jeho konzervatívci v nich po 14 rokoch pri moci prehrajú s opozičnými labouristami.

- Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa by mala voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry (MK) SR. Vyplýva to z návrhu zákona o STVR.

- Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po minulotýždňovom útoku je vážny, ale nateraz stabilizovaný. Na sociálnej sieti o tom informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, kde je Fico hospitalizovaný.

- Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) chce riešiť otázku bývania troch najvyšších ústavných činiteľov. O tejto téme plánuje komunikovať s Kanceláriou Národnej rady (NR) SR, Kanceláriou prezidenta SR a Úradom vlády SR.

- Nová Kaledónia bola terčom masívneho počítačového útoku, ktorý sa začal v utorok krátko po oznámení, že francúzsky prezident Emmanuel Macron odcestoval z Paríža na návštevu tohto zámorského územia, píše TASR.

- Projekt novej vojenskej nemocnice v Prešove by mal stáť podľa odhadov 550 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu na vydanie súhlasu s postupom pri realizácii stavebnej časti investičného projektu, ktorý v stredu schválila vláda.

- Od 15. júna si ľudia na Slovensku budú môcť kúpiť poštové známky s podobizňou nového prezidenta Petra Pellegriniho. Známka bude mať hodnotu jedno euro.

- Cirkvi a náboženské spoločnosti zohrávajú kľúčovú úlohu pri zmierňovaní napätia v spoločnosti. Po spoločnom stretnutí v Prezidentskom paláci to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová.

- Bežkyňa sa stala obeťou smrteľného útoku obnaženého muža, ktorý v utorok večer fyzicky napádal okoloidúcich ľudí v švajčiarskom meste Mannedorf.

- Maďarský Okresný súd okolia Budína v stredu rozhodne, či vyhovie iniciatíve Okresnej prokuratúry okolia Budína o nariadení dohľadu nad zadržaným kapitánom výletnej lode, ktorá bola minulú sobotu účastníkom tragickej zrážky s motorovým člnom.

- Slovenská hokejová reprezentácia sa bude musieť vo štvrťfinále MS v Prahe proti Kanade zaobísť bez útočníka Martina Pospíšila. Šampionát mu predčasne ukončilo zranenie, ktoré utrpel v utorkovom zápase so Švédskom (1:6).

- V krátkom čase by mal byť predložený návrh opatrení na zvýšenie ochrany ústavných činiteľov, ale aj štátu ako takého. Po stredajšom zasadnutí bezpečnostnej rady to avizoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

- Útok na predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) sa vo vyšetrovaní v súčasnosti kvalifikuje ako obzvlášť závažný trestný čin vraždy v štádiu pokusu. Nie je však vylúčené, že sa právna kvalifikácia môže zmeniť, vyhilásil generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.