Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav

HRABKO: Témou pre nastupujúceho prezidenta je účasť v eurovoľbách

Táto účasť je na Slovensku tradične jedna z najnižších v Európskej únii a apel novozvoleného prezidenta na voličov by podľa Hrabka mohol mať svoju váhu. (správa, PODCAST, VIDEO)

- Počet pacientov s nealkoholovým stukovatením pečene pribúda. Poukázala na to všeobecná lekárka Jana Bendová. Apeluje preto na zmenu štýlu. Odporúča zdravé stravovanie či pravidelný pohyb.

- Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii.

- Vodiči budú musieť počas víkendu na diaľnici D1 rátať s obmedzením. V smere od Bratislavy na Trnavu bude prebiehať oprava pravého jazdného pruhu. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

- Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany.

- Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

- Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR.

- Ruská protivzdušná obrana zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a okupovaným Krymským polostrovom. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany.

- V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb. Jeden muž je mŕtvy. Zranenú ženu a maloletých pacientov transportovali do nemocnice.

- Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

- Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal podmienečný trest. TASR správu prevzala od agentúry AP.

- Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. TASR správu prebralo od agentúr AFP a DPA.

- Neznámy útočník na motorke zastrelil irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na iracké úrady.

- Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu.

- Britský kráľ Karol III. sa na budúci týždeň v obmedzenej miere vráti k verejným povinnostiam, informoval v piatok Buckinghamský palác.

- Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

- Organizátori tohtoročných OH v Paríži formálne prevzali olympijský oheň na štadióne Panathinaikos, kde sa v roku 1896 uskutočnili prvé moderné hry.

- Z geografického hľadiska nie je západný Balkán zadným dvorom Európskej únie, ale jej vnútorným dvorom. V piatok to v Budapešti vyhlásil podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák v prejave na bezpečnostnej konferencii Budapest Security Dialogue.

- Hokejisti HK Nitra v piatok oslávili spolu s fanúšikmi svoj druhý titul v histórii najvyššej slovenskej súťaže. V priestoroch mestského Amfiteátra ich búrlivým potleskom a skandovaním chorálov vítali tisícky priaznivcov.

- Francúzsko a Nemecko potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie.

- Americký prezident Joe Biden povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom.