Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Stav premiéra je stabilizovaný, klinicky sa zlepšuje

Zápalové parametre pomaly klesajú. Pán premiér zostáva naďalej v našej starostlivosti, priblížila nemocnica.

,aktualizované 

- Slovensko si v pondelok na trhoch požičalo ďalších 650 miliónov eur , keď predalo štátne dlhopisy s termínom splatnosti od roku 2026 až do 2036.

- Stovky demonštrantov sa zhromaždili pred Vrchným súdom v Londýne, ktorý bude rozhodovať vo veci vydania zakladateľa servera WikiLeaks Juliana Assangea do Spojených štátov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

- Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je stabilizovaný. Klinicky sa zlepšuje. Predseda vlády komunikuje. Na sociálnej sieti o tom informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici.

- Dovedna 554 osôb podozrivých z páchania domáceho násilia zadržala a obvinila počas štvordňovej operácie polícia Nového Južného Walesu, najľudnatejšieho spomedzi austrálskych štátov. TASR o tom informuje na základe správy AFP citujúcej z vyhlásenia polície.

- Futbalisti Manchestru City sa zapísali do histórie najvyššej anglickej súťaže, keď ako prvý tím dokázali vybojovať štyri tituly za sebou. V nedeľnom záverečnom 38. kole Premier League spečatili zisk majstrovskej trofeje triumfom 3:1 nad West Hamom.

- Predseda Európskej rady Charles Michel v mene celej EÚ vyjadril sústrasť v súvislosti s úmrtím iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý s ďalšími osobami zahynul pri havárii vrtuľníka v provincii Východný Azerbajdžan na severozápade Iránu, informuje TASR.

- Na Mestskom súde Bratislava I pokračuje v pondelok súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Obžalobe pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom čelí právnik Adam P., ktorý trvá na svojej nevine.

- Iránsky najvyšší duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentovi Ebráhímovi Raísímu, ktorý v nedeľu zahynul pri havárii vrtuľníka v provincii Východný Azerbajdžan na severozápade Iránu.

- Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

- Ukrajinská armáda zlikvidovala všetkých 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko nasadilo do útokov na ciele v rôznych častiach Ukrajiny.

- Čínska sociálna sieť Weibo zakázala hashtag obsahujúci meno nového taiwanského prezidenta Laj Čching-tea. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

- Maturanti v najbližších dňoch absolvujú internú časť maturitnej skúšky . Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

- Iránsky prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli pri páde vrtuľníka, ktorý sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne. Uviedli to agentúry Reuters and AP s odvolaním sa na iránsku štátnu televíziu a miestne médiá.

- Japonské úrady vydali výstrahy pre obyvateľov prefektúr na severovýchode krajiny. Dôvodom je niekoľko útokov medveďov, ktoré sa tam v uplynulom období odohrali.

- KĽDR ostro odsúdila nedávny americký tzv. podkritický jadrový test v Nevade a v pondelok avizovala "silnú odstrašujúcu akciu" proti americkej "jadrovej hrozbe".

- Iránski záchranári našli havarovaný vrtuľník, v ktorom sa nachádzal prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján.

- Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále.

- Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský.

- Zápas Slovenska proti Lotyšsku na MS 2024 v Prahe a Ostrave sledujeme na teraz.sk ONLINE.