Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Stav premiéra zodpovedá prognózam, v pondelok absolvuje kontroly

Premiéra vážne postrelil 71-ročný muž po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, ktoré bolo 15. mája.

- Ponuka na stretnutie parlamentných politických strán za okrúhlym stolom stále platí. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. Rešpektuje, že niektoré strany preferujú neskorší termín stretnutia.

- Ozbrojené krídlo palestínskeho hnutia Hamas vyhlásilo, že spustilo "veľký raketový" útok na Tel Aviv. V tomto izraelskom meste sa prvýkrát po niekoľkých mesiacoch rozozvučali sirény varujúce pred raketovým útokom.

- Vývoj zdravotného stavu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zodpovedá prognózam nastaveným lekárskym konzíliom. V pondelok (27. 5.) budú pokračovať kontrolné vyšetrenia.

- Bývalého slovenského útočníka Igora Libu uviedli do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Dostal sa do nej ako desiaty slovenský hráč v histórii.

- S búrkami treba počítať aj v nedeľu. Výstraha prvého stupňa platí pre okresy všetkých krajov s výnimkou Bratislavského a Košického. Trvá od 12.00 do 20.00 h.

- Viac ako 670 obetí si pravdepodobne vyžiadal masívny zosuv pôdy v Papue-Novej Guinei. Vyplýva to z odhadov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM).

- Šesť novorodencov zahynulo pri požiari nemocnice v indickej metropole Naí Dillí. Ďalších päť sa podarilo zachrániť, oznámila miestna polícia.

- Vo veku 30 rokov zomrel americký golfista Grayson Murray, dvojnásobný víťaz turnajov série PGA Tour. Podľa agentúry AP skonal v soboru ráno, deň po odstúpení z podujatia Charles Schwab Challenge v texaskom Fort Worth.

- Ruská armáda v noci podnikla raketový a dronový útok na Ukrajinu , uviedla ukrajinská armáda. Výbuchy bolo počuť neďaleko Kyjeva a v Chmeľnyckej oblasti, ruské sily útočili aj na Ľvov na západe Ukrajiny.

- Počet obyvateľov Kosova sa za uplynulé desaťročie výrazne znížil, vyplýva z predbežných výsledkov celoštátneho sčítania ľudu, hoci výsledok môže byť skreslený bojkotom zo strany srbskej menšiny v tejto balkánskej krajine.

- Pilot britského Kráľovského letectva (RAF) zahynul pri havárii historického stíhacieho lietadla Supermarine Spitfire na východe Anglicka. Stroj patril Pamätnej letke bitky o Britániu (BBMF), informovali úrady.

- Malijská opozícia oznámili, že v exile vytvorili prechodnú vládu, ktorá má konkurovať ministerskému zboru riadiacemu krajinu, ktorú od prevratu v roku 2020 ovláda armáda.

- Tisíce ľudí protestovali na španielskych Baleárskych ostrovoch pred letnou sezónou proti masovému turizmu. Protestujúci s transparentmi s nápismi "SOS obyvatelia" či "Dosť bolo masového turizmu" pochodovali Palmou de Mallorca.

- Týždeň po slávnosti Zoslania Ducha Svätého slávia katolíci, evanjelici i ďalší kresťania slávnosť Najsvätejšej Trojice, ktorá je jedným zo základov viery.

- Najmenej 27 ľudí, väčšinou detí, zahynulo po tom, ako v zábavnom parku v západoindickom meste Rádžkot v štáte Gudžarát vypukol v sobotu mohutný požiar. Situácia je podľa polície už pod kontrolou a prebieha záchranná operácia.

- Film Anora z dielne amerického režiséra Seana Bakera si zo záverečného dňa 77. ročníka medzinárodného filmového festivalu v Cannes odnáša hlavnú cenu - Zlatú palmu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

- Vo finále majstrovstiev sveta 2024 sa v nedeľu o 20.20 h stretnú hokejisti Česka a Švajčiarska. Švajčiari zdolali v sobotnom semifinále obhajcu titulu z Kanady 3:2 po nájazdoch. Česi zvíťazili nad Švédskom 7:3.

- Pri pobreží filipínskeho ostrova Luzon sa podarilo objaviť vrak legendárnej americkej ponorky USS Harder, ktorá počas druhej svetovej vojny zaútočila na japonskú flotilu. Loď sa nachádza v hĺbke 1140 metrov.

- Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v Niké lige. Po utorkovej prehre 1:2 na Tehelnom poli zdolali v odvete baráže Petržalku 2:0, oba góly strelil Enzo Acosta.

- Pri dopravnej nehode medzi obcou Petrova Ves a Holíčom v okrese Skalica prišiel o život 48-ročný muž. Vodič Volkswagena pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť.