Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Kaliňák: Stav premiéra je po operácii stabilizovaný, ale naďalej vážny

Zástupkyňa nemocnice doplnila, že premiéra operovali päť hodín dva operačné tímy. Hospitalizovaný je na oddelení ARO.

,aktualizované 

- Vláda sa za zatvorenými dverami poradí, ako bude ďalej postupovať vo vedení krajiny po útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) začal v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom, ex offo.

- Svedkovia stredajšieho (15. 5.) útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej môžu byť incidentom traumatizovaní. Pre TASR to skonštatovala psychologička a bývalá šéfka Slovenskej komory psychológov Eva Klimová.

- Pri požiari obytného domu v nemeckom Düsseldorfe zahynuli v noci zo stredy na štvrtok traja ľudia, ďalší dvaja sú v kritickom stave. TASR o tom informuje na základe agentúry DPA.

- V súvislosti so streľbou na premiéra, polícia obvinila strelca z úkladnej vraždy na chránenej osobe v štádiu pokusu. Informuje televízia JOJ24

- Za takmer 35 miliónov dolárov sa v stredu večer na aukcii v New Yorku vydražil obraz francúzskeho impresionistického maliara Clauda Moneta zo série Les Meules a Giverny (Stohy v Giverny).

- Plánovaný júnový summit, pri ktorom Švajčiarsko dúfa, že vydláždi cestu pre mierový proces, je podľa Kremľa bez ruskej účasti zbytočný. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters zverejnenej vo štvrtok.

- Ruský prezident Vladimir Putin poslal prezidentke SR Zuzane Čaputovej telegram v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po operácii stabilizovaný, ale naďalej je vážny. Informoval o tom vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD).

- Americký vojak Gordon Black zadržiavaný v ruskom meste Vladivostok sa cíti vinný z krádeží, z ktorých ho obvinili, a spolupracuje s vyšetrovateľmi, uviedla vo štvrtok ruská štátna tlačová agentúra RIA s odvolaním na miestneho zástupcu ministerstva vnútra.

- Po stredajšom (15. 5.) atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zasadne vo štvrtok v Bratislave o 11.00 h mimoriadne Bezpečnostná rada SR. Uskutoční sa tiež rokovanie vlády SR. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

- Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zaujal stanovisko k útoku na predsedu vlády SR Roberta Fica, ku ktorému prišlo v stredu v Handlovej.

- Propalestínski demonštranti obsadili v stredu jednu z budov Kalifornskej univerzite v Irvine (UCI). Zasiahla proti nim polícia, ktorá zatkla viacero osôb, informuje TASR podľa agentúry Reuters a denníka Los Angeles Times.

- Lesný požiar v kanadskej provincii Alberta sa v stredu rozšíril na plochu takmer 21.000 hektárov a priblížil sa k mestu Fort McMurray, ktoré bolo deň predtým čiastočne evakuované. TASR informuje podľa agentúry AFP.

- Ruský prezident Vladimir Putin v stredu pricestoval na dvojdňovú štátnu návštevu Číny, cieľom ktorej je získať podporu zo strany Pekingu a prehĺbiť spoluprácu. TASR informuje podľa agentúr AP a AFP.

- Libanonské šiitske hnutie Hizballáh v stredu oznámilo, že uskutočnilo viacero útokov dronmi a raketami na vojenské základne na území Izraela. Išlo o reakciu na zabitie jedného z veliteľov tohto hnutia izraelskými silami.

- Vzťahy medzi Slovenskou republikou a Južnou Kóreou sú vďaka uplynulým 20. rokom ekonomickej a investičnej spolupráce vynikajúce. Slovensko by ich však chcelo zdvihnúť na ešte vyššiu úroveň, uviedol šéf slovenského rezortu diplomacie Juraj Blanár.

- Zastúpenia viacerých úradov Organizácie Spojených národov (OSN) na Slovensku v stredu rázne odsúdili útok na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorého postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

- Slovenskí hokejisti zvíťazili v stredajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 4:0. Vo svojom štvrtom zápase na šampionáte si pripísali tretí triumf a v tabuľke majú osem bodov. Brankár Samuel Hlavaj zaznamenal 20 úspešných zákrokov a dosiahol čisté konto.

- Slovenskí hokejisti viedli aj po druhej tretine stredajšieho zápasu B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 2:0.