Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Utorok krajšie počasie neprinesie, treba počítať s búrkami

Teploty sa budú pohybovať okolo 20 až 25 stupňov Celzia.

- Futbalisti Bayeru Leverkusen chcú zakončiť impozantnú sezónu ziskom treble. V stredu o 21.00 h v Dubline nastúpia vo finále Európskej ligy proti Atalante Bergamo.

- Ukrajinské ministerstvo vnútra informovalo o piatich osobách zranených v dôsledku nočného ostreľovania mesta Charkov na východe Ukrajiny. Ruská armáda na mesto opäť zaútočila dronmi.

- Sudca Juan Merchan v procese s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom svedkovi obhajoby Robertovi Costellovi pohrozil, že ho vykáže zo súdnej siene z dôvodu jeho správania na lavici svedkov. TASR informuje podľa správy agentúry AP.

- Ceny ropy počas obchodovania v Ázii zaznamenali pokles, pričom cena Brentu skĺzla do blízkosti hranice 83 USD za barel (159 litrov).

- Predčasné prezidentské voľby v Iráne sa uskutočnia 28. júna. Informovali o tom iránske médiá, na ktoré sa vo svojej správe odvoláva agentúra AFP.

- Španielsko do konca júna poskytne Ukrajine ďalšiu dodávku tankov Leopard 2 a strelivo rôzneho druhu, uviedla španielska ministerka obrany Margarita Roblesová. TASR o tom informuje s odvolaním sa na agentúry DPA a EFE.

- Ruská delegácia je od pondelka do piatku tohto týždňa na návšteve Pchjongjangu, informovali severokórejské štátne médiá. Ide o poslednú zo série čoraz intenzívnejších stretnutí medzi oboma krajinami, píše TASR podľa agentúry Jonhap.

- Poplatok za vstup do Benátok pre jednodňových návštevníkov, ktorý je prvým svojho druhu na svete, zaznamenal neúspech už od jeho zavedenia na sviatok Dňa oslobodenia a Dňa svätého Marka 25. apríla, uviedol jeden z členov benátskej mestskej rady.

- Spojené štáty uviedli, že Rusko minulý týždeň vypustilo do vesmíru družicu, čo by mohlo byť súčasťou umiestňovania zbraní vo vesmíre. TASR informuje podľa agentúry AP a oficiálneho vyhlásenia misie USA pri OSN.

- Spojené štáty neplánujú vyslať na Ukrajinu svojich vojenských inštruktorov. Vyslaní by mohli byť až v prípade skončenia vojny na jej území, vyhlásil náčelník štábu vzdušných síl USA Charles Brown. TASR informuje na základe agentúry Reuters.

- Poľské bezpečnostné služby zadržali deväť ľudí, ktorých podozrievajú zo zapojenia sa do plánovania sabotáží v krajine na pokyn ruských tajných služieb, oznámil tamojší premiér Donald Tusk. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

- Sudkyňa federálneho súdu v San Franciscu z dôvodu pochybenia opätovne otvorí pojednávanie s Davidom DePapem, ktorý bol v piatok odsúdený na 30 rokov väzenia za útok kladivom na manžela bývalej predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej.

- Pápež František zaslal sústrastný telegram iránskemu najvyššiemu duchovnému vodcovi ajatolláhovi Alímu Chameneímu v súvislosti so smrťou iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího pri nedeľňajšej havárii vrtuľníka. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

- Spojené štáty a Saudská Arábia sú blízko k uzavretiu bilaterálnej obrannej dohody, uviedol Biely dom. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

- Bezpečnostná rada OSN neprijala návrh rezolúcie predloženej Ruskom, ktorý žiadal zákaz rozmiestňovania či používania zbraní vo vesmíre. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

- Hokejisti Fínska zvíťazili v pondelňajšom zápase A-skupiny MS v Prahe nad Dánskom 3:1. "Suomi" rozhodli dvoma presnými zásahmi v treťom dejstve, keď sa v priebehu 97 sekúnd presadili Hannes Björninen a Rasmus Rissanen.

- Hokejisti Poľska vypadli z elitnej kategórie MS a v nasledujúcej sezóne budú hrať v A-skupine I. divízie. Rozhodla o tom ich prehra s Kazachstanom 1:2 v pondelňajšom zápase základnej B-skupiny na MS v Ostrave.

- Slovenský tenista Jozef Kovalík postúpil do 2. kola kvalifikácie na grandslamový turnaj Roland Garros.

- Pohrebný sprievod za iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul v nedeľu pri havárii vrtuľníka, sa uskutoční v stredu v Teheráne.

- Spojené štáty Iránu oficiálne vyjadrili sústrasť po smrti iránskeho prezidenta Ebrahíma Raísího a ďalších predstaviteľov, uviedlo vo vyhlásení americké ministerstvo zahraničných vecí.