Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Iránsky prezident Raísí zahynul pri páde vrtuľníka

Štátna televízia uviedla, že vrtuľník narazil na vrchol hory. Úrady nateraz príčinu nehody neoznámili.

,aktualizované 

- Predseda Európskej rady Charles Michel v mene celej EÚ vyjadril sústrasť v súvislosti s úmrtím iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý s ďalšími osobami zahynul pri havárii vrtuľníka v provincii Východný Azerbajdžan na severozápade Iránu, informuje TASR.

- Na Mestskom súde Bratislava I pokračuje v pondelok súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Obžalobe pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom čelí právnik Adam P., ktorý trvá na svojej nevine.

- Iránsky najvyšší duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentovi Ebráhímovi Raísímu, ktorý v nedeľu zahynul pri havárii vrtuľníka v provincii Východný Azerbajdžan na severozápade Iránu.

- Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

- Ukrajinská armáda zlikvidovala všetkých 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko nasadilo do útokov na ciele v rôznych častiach Ukrajiny.

- Čínska sociálna sieť Weibo zakázala hashtag obsahujúci meno nového taiwanského prezidenta Laj Čching-tea. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

- Maturanti v najbližších dňoch absolvujú internú časť maturitnej skúšky . Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

- Iránsky prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli pri páde vrtuľníka, ktorý sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne. Uviedli to agentúry Reuters and AP s odvolaním sa na iránsku štátnu televíziu a miestne médiá.

- Japonské úrady vydali výstrahy pre obyvateľov prefektúr na severovýchode krajiny. Dôvodom je niekoľko útokov medveďov, ktoré sa tam v uplynulom období odohrali.

- KĽDR ostro odsúdila nedávny americký tzv. podkritický jadrový test v Nevade a v pondelok avizovala "silnú odstrašujúcu akciu" proti americkej "jadrovej hrozbe".

- Iránski záchranári našli havarovaný vrtuľník, v ktorom sa nachádzal prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján.

- Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále.

- Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský.

- Zápas Slovenska proti Lotyšsku na MS 2024 v Prahe a Ostrave sledujeme na teraz.sk ONLINE.

- Vyšetrovací tím atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa zaoberá aj možnosťou, že páchateľ nebol osamelým vlkom.

- Vládna koalícia zrušením účasti na okrúhlom stole v Prezidentskom paláci dokazuje, že nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, tvrdí hnutie Slovensko.

- Kenská polícia sa v priebehu niekoľkých týždňov rozmiestni na Haiti, aby viedla mnohonárodnú misiu podporovanú OSN zameranú na boj proti násiliu gangov. V nedeľu to uviedol kenský minister zahraničných vecí, TASR informuje podľa agentúry AFP.

- Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na nedeľný zápas proti Lotyšsku (od 20.20 h) bez zmien v zložení formácií. Slováci sa vo svojom predposlednom zápase ostravskej skupiny MS pokúsia získať istotu postupu do štvrťfinále.

- Strana SaS považuje možné zrušenie utorkového (21. 5.) okrúhleho stola politických strán v Prezidentskom paláci za chybu. TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.