Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér

Vo štvrtok príde ďalšie ochladenie, obloha bude zatiahnutá

Teploty sa budú pohybovať okolo 7 až 12 stupňov C.

- Šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ sa vo štvrtok večer, v prvý deň mimoriadneho summitu EÚ v Bruseli, zhodli na potrebe poskytnúť Ukrajine systémy protivzdušnej obrany.

- Futbalisti Realu Madrid vyradili vo štvrťfinále Ligy majstrov obhajcu trofeje Manchester City.

- V africkej Konžskej demokratickej republike zadržali bývalého námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa Beňu. TASR to potvrdil jeho právny zástupca Peter Kubina. Na zadržanie upozornili Plus 7 dní a TV Joj.

- Mimoriadny dvojdňový summit Európskej únie sa v stredu večer netradične začal v belgickom Kráľovskom paláci, kde lídrov členských krajín prijal kráľ Filip.

- Vo finále Slovnaft Cupu sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili druhý rokovací deň 12. schôdze diskusiou o návrhu novely zákona o sociálnom poistení.

- Hokejový obranca Šimon Nemec príde reprezentovať Slovensko na majstrovstvá sveta do Prahy a Ostravy. Uviedol to vo videorozhovore na oficiálnej stránke svojho klubu New Jersey Devils.

- Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo v stredu večer miestneho času západ Japonska. Varovanie pred prívalovými vlnami cunami však vydané nebolo, informuje TASR na základe správy televízie NHK World.

- Zasadnutie Rady NATO – Ukrajina, o ktoré požiadal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, sa uskutoční v piatok. Zelenskyj by mal rokovať s ministrami obrany členských krajín Aliancie, oznámil v stredu jej generálny tajomník Jens Stoltenberg.

- Predsedníčkou ruského najvyššieho súdu sa v stredu stala spolužiačka ruského prezidenta Vladimira Putina z vysokej školy, 70-ročná Irina Podnosovová. TASR o tom informuje podľa agentúry DPA.

- Juraj Slafkovský dostal od Montrealu Canadiens zelenú, aby mohol reprezentovať Slovenskom na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Klub zámorskej NHL o tom informoval v stredu na sociálnej sieti X.

- Počas noci a vo štvrtok (18. 4.) ráno sa môže na Slovensku vyskytnúť prízemný mráz. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre väčšinu okresov.

- Symbolicky v bývalom letnom sídle prvého československého prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka v Topoľčiankach sa s Nitrianskym krajom rozlúčila dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová.

- Slovensko ako priemyselne orientovaná krajina čelí vážnemu nedostatku kapacít na recykláciu a energetické zhodnotenie odpadov. Upozorňuje na to Asociácia priemyselných zväzov a dopravy (APZD) a Zväz odpadového priemyslu (ZOP).

- V budove Národnej rady (NR) SR otvorili v stredu výstavu s názvom Odhalení. Venovaná je pacientom s rakovinou krvi, ktorí sa podelili o svoje príbehy.

- Počas konfliktu na Ukrajine zahynulo už vyše 50.000 príslušníkov ruskej armády. Uviedla to v stredu spravodajská televízia BBC.

- Na budúci týždeň by sa na zraze slovenských hokejistov mohli objaviť prvé posily z NHL. Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan uviedol, že na MS počíta realizačný tím s Pavlom Regendom, pri ďalších hráčoch musia čakať.

- Ústavný súd (ÚS) SR odmietol návrh skupiny poslancov na posúdenie legislatívnej nečinnosti Národnej rady SR, spočívajúcej v neprijatí právnej úpravy uznávajúcej páry rovnakého pohlavia.

- Ruské sily sa začali sťahovať z Náhorného Karabachu. Toto sporné územie vlani na úkor arménskych separatistov ovládol po bleskovej ofenzíve opäť Azerbajdžan.

- Slovenského diplomata Miroslava Lajčáka nominoval v utorok šéf európskej diplomacie Josep Borell na post veľvyslanca Európskej únie vo Švajčiarsku.