Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Premiérovi urobili kontrolné CT vyšetrenie brucha, je pri vedomí

Realizované sú ďalšie úkony smerujúce k zlepšeniu jeho zdravotného stavu, priblížila nemocnica.

,aktualizované 

- Po krátkom oneskorení sa v utorok v nemeckom Frankfurte začal súdny proces s údajnými členmi krajne pravicového Hnutia ríšskych občanov, ktorých obvinili z členstva v teroristickej skupine alebo jej podpory.

- Vo francúzskej metropole sa v utorok začal proces s tromi poprednými predstaviteľmi režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, obžalovanými zo zločinov proti ľudskosti a vojnových zločinov.

- Národná rada SR odsúdila útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej. Vyzýva na nešírenie nenávisti. Ľudia podľa poslancov nesmú byť terčom nenávisti pre svoje politické názory. Vyplýva to z uznesenia, ktoré jednomyseľne schválil parlament.

- Poslanci Národnej rady SR pokračujú po takmer týždňovej prestávke v rokovaní aktuálnej 12. schôdze NR SR. V úvode rokovania zaznela štátna hymna a s prejavom vystúpil podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený riadením parlamentu.

- Premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) ráno urobili kontrolné CT vyšetrenie brušnej dutiny. Je pri vedomí a komunikuje. Na sociálnej sieti o tom informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, kde je Fico hospitalizovaný.

- Ministri členských krajín Európskej únie (EÚ) zodpovední za oblasť telekomunikácií v utorok počas svojho zasadnutia v Bruseli schválili zákon o umelej inteligencii (UI). Informuje o tom spravodajca TASR.

- Policajti Úradu inšpekčnej služby vykonávajú policajnú akciu s názvom Klient. Vyšetrovateľ vo veci obvinil a zadržal sedem osôb, a to štyroch policajtov a tri civilné osoby. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

- Európska únia chce otvoriť formálne prístupové rokovania s Ukrajinou a Moldavskom 25. júna - v deň, keď sa šéfovia vlád a štátov stretnú na summite EÚ v Bruseli.

- Ultratrailová bežkyňa Lenka Poláčková sa stala prvou Slovenkou, ktorá vystúpila na najvyššiu horu sveta Mount Everest bez použitia pomocného kyslíka. Informuje o tom jej profil na sociálnej sieti Instagram, uvádza TASR.

- Koaliční poslanci NR SR navrhli uznesenie, ktorým by mal parlament v reakcii na atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) odmietnuť násilie a vyzvať politické subjekty, médiá a mimovládny priestor, aby rešpektovali výsledky volieb a nešírili nenávisť.

- Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu na odrazenie pretrvávajúcich nemilosrdných ruských útokov, uviedla v utorok v Kyjeve nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková

- V nepokojmi zasiahnutej Novej Kaledónii pristálo v utorok vojenské dopravné lietadlo, aby z tohto francúzskeho tichomorského územia evakuovalo turistov, ktorí tam uviazli pre pouličné nepokoje sprevádzané streľbou, rabovaním a podpaľačskými útokmi.

- Futbalisti Bayeru Leverkusen chcú zakončiť impozantnú sezónu ziskom treble. V stredu o 21.00 h v Dubline nastúpia vo finále Európskej ligy proti Atalante Bergamo.

- Ukrajinské ministerstvo vnútra informovalo o piatich osobách zranených v dôsledku nočného ostreľovania mesta Charkov na východe Ukrajiny. Ruská armáda na mesto opäť zaútočila dronmi.

- Sudca Juan Merchan v procese s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom svedkovi obhajoby Robertovi Costellovi pohrozil, že ho vykáže zo súdnej siene z dôvodu jeho správania na lavici svedkov. TASR informuje podľa správy agentúry AP.

- Ceny ropy počas obchodovania v Ázii zaznamenali pokles, pričom cena Brentu skĺzla do blízkosti hranice 83 USD za barel (159 litrov).

- Predčasné prezidentské voľby v Iráne sa uskutočnia 28. júna. Informovali o tom iránske médiá, na ktoré sa vo svojej správe odvoláva agentúra AFP.

- Španielsko do konca júna poskytne Ukrajine ďalšiu dodávku tankov Leopard 2 a strelivo rôzneho druhu, uviedla španielska ministerka obrany Margarita Roblesová. TASR o tom informuje s odvolaním sa na agentúry DPA a EFE.

- Ruská delegácia je od pondelka do piatku tohto týždňa na návšteve Pchjongjangu, informovali severokórejské štátne médiá. Ide o poslednú zo série čoraz intenzívnejších stretnutí medzi oboma krajinami, píše TASR podľa agentúry Jonhap.