Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek

Poslanci začali deň rokovaním o skrátených legislatívnych konaniach

Popoludní čaká poslancov tradičná hodina otázok. Po nej by mali prebrať niekoľko výročných správ.

- Počas víkendu by malo na Slovensku nastať výrazné oteplenie. Štvrtkom vrcholí perióda chladného počasia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) to uviedol na sociálnej sieti s tým, že zrážky očakáva iba výnimočne.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR začali 7. rokovací deň 12. schôdze rokovaním o skrátenom legislatívnom konaní niekoľkých vládnych návrhov zákona. Následne by sa o nich mala podľa programu začať diskusia.

- Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch odročené na 2. mája.

- Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia.

- Na diaľnici D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa vodiči vo štvrtok ráno zdržia hodinu. V okolí sa tvoria aj ďalšie kolóny.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. Poslanci, ktorí žijú mimo Bratislavského kraja, majú dostávať celkovo približne 7000 eur. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Národnej rady (NR) SR.

- Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve, uviedla v noci na štvrtok stanica Rádio Sloboda (RFE/RL).

- Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.

- Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

- Najlepší tím Západnej konferencie po základnej časti NHL Dallas Stars prehráva v 1. kole play off NHL s tímom Vegas Golden Knights už 0:2 na zápasy.

- Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

- Brazílsky najvyšší súd v stredu zamietol žalobu voči exprezidentovi Jairovi Bolsonarovi, ktorá súvisela s jeho dvojdňovým pobytom na maďarskom veľvyslanectve v meste Brazília.

- Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová v utorok porodila svoje prvé dieťa, dcérku Bellu.

- Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

- Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií.

- Francúzske orgány činné v trestnom konaní zadržali a začali vypočúvať 16-ročného chlapca, ktorý avizoval, že chce spáchať útok počas letnej olympiády v Paríži. Polícia uňho našla sľub vernosti teroristickej sieti Islamský štát (IS).

- Hokejisti HK Nitra sa stali majstrami Tipos extraligy v sezóne 2023/24. V štvrtom finálovom stretnutí play off zdolali Spišskú Nová Ves 2:1 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:0 na zápasy.

- Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

- Po útoku nožom v škole na juhu Walesu zadržali tínedžerku pre podozrenie z pokusu o vraždu, oznámila v stredu miestna polícia.

- Ukrajine začala prvýkrát používať balistické rakety dlhého doletu, ktoré jej tajne poskytli Spojené štáty. Takto útočila minulý týždeň na ruské vojenské letisko na Kryme a v noci aj na ruské sily v ďalších okupovaných oblastiach.