Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland

VIDEO: Polícia dohliada na bezpečnosť detí pri príchode do škôl

Polícia v utorok evidovala vyše 1300 bombových hrozieb na školy.

- Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 46-ročný vodič kamiónu z okresu Martin. V pondelok (6. 5.) pri policajnej kontrole nafúkal 1,67 promile. TASR o tom vo štvrtok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

- Poslanci Národnej rady SR pokračujú v rokovaní 13.dňom 12.schôdze. Deň začali vládnym návrhom novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy v druhom čítaní. Jeho cieľom je zosúladenie národnej právnej úpravy s novými európskymi fiškálnymi pravidlami.

- Dvojnásobný majster sveta a trojnásobný olympijský medailista v krasokorčuľovaní Šoma Uno ukončil kariéru vo vo veku 26 rokov. Japonec o tom informoval prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Instagram.

- Reportážne video o oravských zemiakoch od študentov Spojenej školy internátnej v Námestove postúpilo do medzinárodného kola súťaže Mladí reportéri pre životné prostredie. Nádejní žurnalisti z Oravy si tak zmerajú sily s víťaznými príspevkami zo 43 krajín.

- Polícia ráno dohliada na bezpečnosť detí pri príchode do škôl a školských zariadení. Zvýšená pozornosť podľa Prezídia Policajného zboru súvisí s výhražnými mailami adresovanými školám naprieč Slovenskom počas utorka (7. 5.).

- Za "veľké sklamanie" označil izraelský veľvyslanec pri OSN Gilad Erdan vyjadrenie amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý pohrozil zastavením niektorých dodávok zbraní Izraelu v prípade, že zaútočí na civilistami zaplnené mesto Rafah na juhu Pásma Gazy.

- Dovedna sedem ľudí vrátane štyroch maloletých osôb utrpelo zranenia v dôsledku ruských leteckých útokov na východoukrajinské mesto Charkov, vyplýva z tamojších oficiálnych údajov. TASR informuje podľa agentúr DPA a Reuters.

- Izraelský minister obrany Joav Gallant vyhlásil, že misia na severe Izraela v konflikte s libanonským militantným hnutím Hizballáh nebola ukončená a dodal, že je naďalej odhodlaný umožniť bezpečný návrat evakuovaných obyvateľov do ich domovov.

- Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zničili 17 z 20 útočných dronov, ktoré Rusko nasadilo na ukrajinské územie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinské zdroje.

- Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová uviedla, že Británia sa rozhodla použiť "vyložené lži" na ospravedlnenie dávnejšie oznámených reštriktívnych opatrení vrátane vyhostenia vojenského pridelenca na ruskom veľvyslanectve v Londýne.

- Americký prezident Joe Biden verejne varoval Izrael, že ak zaútočí na mesto Rafah v Pásme Gazy, prestane mu dodávať delostrelecké granáty a ďalšie zbrane.

- Americký prezident Joe Biden vyhlásil, že bomby, ktoré Spojené štáty dodávali Izraelu a teraz ich posielanie pozastavili, boli použité na zabíjanie palestínskych civilistov. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

- Pravicová opozícia v Severnom Macedónsku jasne zvíťazila v parlamentných aj prezidentských voľbách. Volebná komisia už sčítala takmer tri štvrtiny hlasov, informuje TASR na základe správy z agentúry Reuters.

- Úradujúci prezident Severného Macedónska Stevo Pendarovski priznal porážku v druhom kole prezidentských volieb v súboji s Gordanou Siljanovskou-Davkovovou, informuje TASR podľa servisu agentúry Reuters.

- Maďarský premiér Viktor Orbán viedol telefonický rozhovor s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Oznámil to podľa agentúry MTI Orbánov hovorca Bertalan Havasi, informuje TASR.

- Futbalisti Realu Madrid postúpili do finále Ligy majstrov. V odvetnom semifinále zvíťazili nad Bayernom Mníchov 2:1 vďaka dvom gólom striedajúceho Joselua. Úvodný zápas sa skončil nerozhodne 2:2. Vo finále nastúpi Real 1. júna proti Borussii Dortmund.

- Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestoval v stredu večer do Maďarska, ktoré je po Francúzsku a Srbsku poslednou zastávkou na jeho návšteve Európy.

- Na najmenej 100 sa zvýšil počet obetí silných dažďov a záplav, ktoré v posledných dňoch zasiahli juh Brazílie. Oznámila v stredu miestna civilná ochrana, ktorá eviduje 128 nezvestných.

- Chorvátska vládnuca konzervatívna strana sa po aprílových voľbách dohodla na vytvorení koalície s krajne pravicovou stranou. Oznámil to v stredu premiér a stranícky líder Andrej Plenkovič.

- Súťažný návrat na cestách absolvoval Peter Sagan, ktorý sa pripojil k novému slovenskému tímu Pierre Baguette. Trojnásobný majster sveta v záverečnom dojazde Okolo Maďarska figuroval v balíku, no do priameho boja o triumf sa nedostal.