Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila

PRIESKUM: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovalo by PS

Do parlamentu by sa dostali aj SaS (sedem percent) a KDH (6,9 percenta).

- Jedna z prevádzok charitatívnej organizácie World Central Kitchen (WCK) v palestínskom Pásme Gazy ponesie meno po poľskom dobrovoľníkovi WCK Damianovi Sobólovi, ktorý nedávno zahynul pri útoku izraelskej armády.

- Na základe nového trestného zákona, ktorý predstaví francúzska vláda, bude osobám odsúdeným za členstvo v organizovaných zločineckých skupinách hroziť až 20 rokov väzenia.

- Hádzanárky Iuventy Michalovce postúpili do finále Európskeho pohára EHF. V nedeľňajšom odvetnom semifinálovom súboji remizovali na palubovke Benficy Lisabon 30:30 a súčte s dvojgólovým náskokom z prvého duelu (30:28) im to stačilo na postup.

- Od pondelka (29. 4.) do piatka (3. 5.) budú musieť vodiči rátať s obmedzením na diaľnici D2 v smere do Bratislavy.

- Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok. A sľúbili "nekonečné" právne problémy a odvetné opatrenia.

- Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti.

- Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody. V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to uviedol minister práce a podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš.

- Čínske médiá venujú veľkú pozornosť príchodu generálneho riaditeľa amerického výrobcu elektromobilov Tesla Elona Muska na návštevu ázijskej krajiny. Ide o jeho druhú návštevu za menej ako rok v Číne, ktorá je najväčším svetovým trhom s elektrickými vozidlami.

- Ruského novinára Sergeja Karelina zadržali pre obvinenia z "extrémizmu" v spojitosti s tvorbou videí pre tím zosnulého ruského disidenta Alexeja Navaľného, informuje TASR na základe správ agentúr AP a AFP.

- Dvaja muži z Ukrajiny boli zabití v areáli nákupného strediska v nemeckom meste Murnau v spolkovej krajine Bavorsko, informuje TASR podľa agentúry DPA.

- K erupcii sopky Ibu došlo v ranných hodinách miestneho času na východe Indonézie. TASR informuje podľa agentúry AFP.

- Rusko uviedlo, že nad viacerými západnými oblasťami krajiny zostrelilo dovedna 17 ukrajinských dronov. S odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany o tom informovala agentúra AFP.

- Bývalého hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina hospitalizovali po jeho návrate do väznice v New Yorku - krátko po tom, čo tamojší najvyšší súd zrušil rozsudok z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov.

- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil ruské útoky na plynárenskú infraštruktúru krajiny, informuje TASR podľa agentúry DPA.

- Pravoslávni kresťania slávia Kvetnú nedeľu. Počas tohto dňa si pripomínajú vstúpenie Isusa Christa do Jeruzalema.

- Iracký parlament schválil zákon o boji proti prostitúcii a homosexualite, ktorý ukladá tresty odňatia slobody za vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia v trvaní až do 15 rokov. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá ho má k dispozícii.

- Za 1,175 milióna libier (približne 1,4 milióna eur) vydražili na aukcii vo Veľkej Británii zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili milionárovi Johnovi Jacobovi Astorovi, najbohatšiemu pasažierovi potopeného zaoceánskeho parníka Titanic.

- Lotyšské úrady vyzvali obyvateľov, aby využili každoročný Deň veľkého upratovania na premenu pivníc na protiletecké úkryty. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá pripomenula obavy časti Lotyšov, že ich krajina by mohla byť ďalším cieľom imperiálnej politiky Ruska.

- Pri pobreží indonézskeho ostrova Jáva v sobotu zaznamenali zemetrasenie s magnitúdou 6,5. Informovala o tom miestna meteorologická a geofyzikálna služba BMKG.

- Slovenský džudista Márius Fízeľ získal na majstrovstvách Európy v Záhrebe bronzovú medailu v kategórii nad 100 kg. V rozhodujúcom súboji repasáže zdolal Nemca Erika Abramova na ippon.