Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián

VIDEO: Na Bradle si uctili pamiatku tragickej smrti M. R. Štefánika

Fico vo svojom príhovore podčiarkol, že základný kameň mohyly na Bradle bol položený pred 100 rokmi.

,aktualizované 

- Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika.

- Na výstavbe rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany, II. úsek, aktuálne prebiehajú práce na mostných objektoch, protihlukových stenách či oporných múroch.

- Španielsko v sobotu odsúdilo vyjadrenia argentínskej prezidentskej kancelárie, ktorá obvinila vládu v Madride z toho, že Španielom prináša "chudobu a smrť".

- Za predsedu Progresívneho Slovenska (PS) snem hnutia v Košiciach v sobotu opätovne zvolil Michala Šimečku.

- Tri telá sa našli na odľahlom mieste v mexickom štáte Baja California, v rovnakej oblasti, kde sa minulý týždeň stratili dvaja Austrálčania a jeden Američan.

- Palestínske radikálne hnutie Hamas uviedlo, že jeho delegácia odcestuje "s pozitívnym duchom" naspäť do Káhiry, kde chce obnoviť rozhovory o prímerí v Pásme Gazy v rámci najnovšieho úsilia o zastavenie takmer sedemmesačnej vojny s Izraelom.

- Švédsky hokejista Adam Engström podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Montrealom Canadiens.

- Kanadská polícia oznámila, že zadržala troch ľudí, ktorí sú občanmi Indie, v súvislosti s vlaňajšou vraždou sikhského aktivistu Hardeepa Singha Nijjara.

- Nepálsky najvyšší súd nariadil vláde, aby obmedzila počet povolení na výstup na Mount Everest a ďalšie vysoké hory.

- Americkí vojaci presunuli výstavbu plávajúceho móla, ktoré ma slúžiť na dodávky humanitárnej pomoci do Pásma Gazy, z mora neďaleko pobrežia mesta Gaza do izraelského prístavu Ašdod.

- V Spojených štátov sa uskutočnil let bojovej stíhačky F-16, ktorú neriadil pilot, ale umelá inteligencia (AI).

- Americké ministerstvo zahraničných vecí obvinilo v piatok Rusko zo série zlomyseľných kybernetických útokov proti európskym krajinám vrátane Slovenska.

- V súvislosti s reedukačnými centrami boli začaté trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby.

- V Česku sa na budúci týždeň začne vojenské cvičenie Severoatlantickej aliancie Immediate Response (Okamžitá odpoveď).

- Rusko bude reagovať zničujúcim odvetným úderom v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo anektovaný Krymský polostrov.

- Hokejisti Slovenska nastúpili v piatok od 18.00 h na prípravný zápas pred MS proti Poľsku v bránke so Stanislavom Škorvánkom, v pozícii náhradníka bol Samuel Hlavaj.

- Lučeneckí policajti boli v stredu 1. mája privolaní do obce Panické Dravce, kde sa nachádzal päťročný chlapec pod vplyvom alkoholu.

- Ruská armáda tento rok dobyla 547 štvorcových kilometrov územia Ukrajiny.

- Vo veku 68 rokov zomrel spisovateľ, dramatik, dramaturg, režisér a člen Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Ján Uličiansky.