Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

Informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave poskytne verejnosti, keď to situácia umožní.

,aktualizované 

- Hnutie Slovensko a strana Za ľudí sa zúčastnia na stretnutí lídrov parlamentných strán, ktoré iniciovala prezidentka Zuzana Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini.

- Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave poskytne verejnosti, keď to situácia umožní.

- Viac ako 5780 jednorazových dávok heroínu sa zo zahraničia pokúšala previezť 38-ročná Jana A. z Nitry. Z Kosova smerovala cez Slovensko do Česka spolu s dvomi deťmi a tromi balíkmi s obsahom hnedého práškovitého materiálu.

- Na juhozápade a časti stredného Slovenska hrozia v druhej polovici piatka búrky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal pre túto časť SR výstrahu pred búrkami 1. stupňa.

- Ruské sily postúpili v jednej oblasti Charkovskej oblasti o desať kilometrov, no situáciu na bojisku sa ukrajinskej armáde podarilo stabilizovať. Uviedol to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre ukrajinské médiá.

- Posledný kus pôdy v súkromnom vlastníctve na nórskom strategickom súostroví Svalbard v Arktíde je na predaj. Tento majetok pravdepodobne zláka Čínu, ale Nórsko sa ho nehodlá vzdať bez boja.

- Desať profesionálnych hasičov z Dubnice nad Váhom a z Trenčína, s tromi cisternovými vozidlami, výškovou technikou a sanitným vozidlom, zasahovalo vo štvrtok (16. 5.) večer pri požiari výrobnej haly na Továrenskej ulici v Dubnici nad Váhom.

- Francúzski policajti v meste Rouen na severe krajiny zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť tamojšiu synagógu, informoval minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti X.

- Prezidentka Zuzana Čaputová a jej zvolený nástupca Peter Pellegrini by sa mali s lídrami politických strán stretnúť v utorok popoludní.

- Severná Kórea vypálila najmenej jednu bližšie nešpecifikovanú balistickú raketu smerom k Japonskému moru, oznámila juhokórejská armáda.

- Predseda slovenskej vlády Robert Fico bude chýbať v najdôležitejších mesiacoch. Nebude sa rozhodovať iba o poslancoch Európskeho parlamentu, tieto eurovoľby a voľby amerického prezidenta rozhodnú totiž o otázkach vojny a mieru. Vyhlásil to maďarský premiér V. Orbán.

- Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie. Sú najviac zasiahnutí stredajším (15. 5.) incidentom. Upozornil na to riaditeľ občianskeho združenia IPčko Marek Madro pre TASR.

- Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec vytvoril rekord majstrovstiev sveta v počte odohratých zápasov v podaní hráča do 20 rokov. Stredajší zápas proti Poľsku (4:0) bol pre neho už 22. na MS, čím prekonal 89 rokov starý zápis Švajčiara Ferdinanda Cattiniho.

- Stovky ľudí žijúcich blízko vybuchujúcej sopky Ibu na východe Indonézie evakuovali, informovali v piatok tamojšie úrady. Dôvodom je zvýšenie pohotovosti na najvyšší stupeň, píše TASR na základe agentúry AFP.

- Kim Jo-čong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, poprela správy o údajnom obchode so zbraňami medzi Severnou Kóreou a Ruskom. Uviedla to vo vyhlásení, ktoré v piatok zverejnila štátna agentúra KCNA.

- Texaský guvernér Greg Abbott vo štvrtok omilostil bývalého amerického vojaka odsúdeného na 25 rokov odňatia slobody za vraždu účastníka demonštrácie hnutia Black Lives Matter (Na životoch černochov záleží) spred štyroch rokov.

- Británia a Španielsko uviedli, že vo štvrtok dosiahli dôležitý pokrok v rozhovoroch o dohode o pobrexitovom štatúte Gibraltáru. Informovala o tom agentúra AFP.

- Bieloruské úrady vo štvrtok oznámili razie a konfiškáciu majetku 104 opozičných aktivistov, ktorí utiekli z krajiny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

- Štyri ženy údajne zahynuli vo štvrtok pri ukrajinskom ostreľovaní mesta Doneck na východe Ukrajiny, ktoré okupuje Rusko. Oznámili to tamojší Moskvou dosadení predstavitelia, informuje TASR podľa agentúry AFP.

- Hokejisti USA zvíťazili nad Francúzskom 5:0 vo štvrtkovom zápase "slovenskej" B-skupiny na MS v Ostrave. Duel mali po celý čas pod kontrolou a rýchlo sa ujali vedenia.