Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

R. Kaliňák: Stav premiéra zostáva vážny, nie je mimo ohrozenia života

Obvinili strelca, ktorý v stredu viacerými strelami ťažko zranil predsedu vlády SR Roberta Fica. Po štvrtkovom rokovaní Bezpečnostnej rady SR a vlády to oznámil minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok.

,aktualizované 

- Členovia vlády majú dostatočné kompetencie, aby riadenie štátu prebiehalo bez problémov. Povedal to minister obrany a vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD) po štvrtkovom rokovaní vlády a Bezpečnostnej rady SR v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica.

- Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislav Becík (Hlas-SD) podal trestné oznámenie na polícii. Dôvodom sú vyhrážky zastrelením.

- Opozičné KDH víta snahu snahu prezidentky Z. Čaputovej a jej nástupcu P. Pellegriniho o zmierenie v spoločnosti. Na stretnutí všetkých parlamentných strán sa zúčastní. Do odvolania pozastavuje všetky veľké kampaňové podujatia pred eurovoľbami.

- Opozičná SaS v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vyzvala na zmier v spoločnosti. Pozastavila aj svoju kampaň pred voľbami do EP. Akceptovala pozvanie do Prezidentského paláca, kde sa majú stretnúť lídri všetkých parlamentných politických strán.

- Európska únia vo štvrtok začala formálne konanie voči sociálnym sieťam Facebook a Instagram pre podozrenie, že tieto platformy patriace spoločnosti Meta vyvolávajú u detí návykové správanie.

- Zvolený prezident Peter Pellegrini odcestoval do Banskej Bystrice. V banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici sa chce osobne informovať o zdravotnom stave predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD).

- Radi počujeme správy, že stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, a všetci mu prajeme, aby sa naďalej zlepšoval. Vo štvrtok to povedal český premiér Petr Fiala.

- Obvinili strelca, ktorý v stredu (15. 5.) viacerými strelami ťažko zranil predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD). Po štvrtkovom rokovaní Bezpečnostnej rady SR a vlády to oznámil minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

- Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zostáva vážny. Rozsah zranení spôsobený štyrmi strelnými ranami je rozsiahly. Lekárom sa podarilo stabilizovať jeho zdravotný stav, naďalej však nie je ešte mimo ohrozenia života.

- Podpredseda parlamentu a líder opozičného Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka ocenil výzvu prezidentky Zuzany Čaputovej a jej nástupcu Petra Pellegriniho na zmierenie spoločnosti.

- Juhokórejský premiér Han Tok-su poslal slovenskému premiérovi Robertovi Ficovi po útoku na jeho osobu odkaz, v ktorom mu želá rýchle uzdravenie.

- Správa o atentáte na slovenského premiéra Róberta Fica (Smer-SD) sa vo štvrtok objavila na titulných stranách niekoľkých významných svetových denníkov.

- Zvolený prezident Peter Pellegrini vyzval všetky politické strany, aby načas prerušili alebo utlmili kampaň pred blížiacimi sa eurovoľbami.

- Vo vláde českého premiéra Petra Fialu nastala už ôsma personálna zmena. Vo štvrtok sa novým ministrom pre vedu, výskum a inovácie stal doterajší šéf poslaneckého zahraničného výboru Marek Ženíšek z TOP 09.

- Prezidentka Zuzana Čaputová spoločne so svojím nástupcom Petrom Pellegrinim pozvú do Prezidentského paláca lídrov všetkých parlamentných politických strán.

- Podpredseda Národnej rady (NR) SR a šéf Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka vyzýva na zdržanlivosť pri hodnotení postupu bezpečnostných zložiek pri stredajšom (15. 5.) atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Vláda sa za zatvorenými dverami poradí, ako bude ďalej postupovať vo vedení krajiny po útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) začal v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom, ex offo.

- Svedkovia stredajšieho (15. 5.) útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej môžu byť incidentom traumatizovaní. Pre TASR to skonštatovala psychologička a bývalá šéfka Slovenskej komory psychológov Eva Klimová.

- Pri požiari obytného domu v nemeckom Düsseldorfe zahynuli v noci zo stredy na štvrtok traja ľudia, ďalší dvaja sú v kritickom stave. TASR o tom informuje na základe agentúry DPA.