Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Slováci zdolali USA 5:4 po predĺžení, rozhodol Kelemen

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpili na tretí duel B-skupiny majstrovstiev sveta proti USA v bránke prvýkrát na turnaji so Samuelom Hlavajom.

,aktualizované 

- Hokejisti Švajčiarska zvíťazili v pondelkovom stretnutí A-skupiny na MS v Prahe nad domácou reprezentáciou 2:1 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.

- Hokejisti Švédska zvíťazili nad Nemeckom 6:1 v pondelňajšom zápase slovenskej B-skupiny na MS v Ostrave.

- Vojenská pomoc, ktorú americký Kongres schválil minulý mesiac v rámci balíka v hodnote 61 miliárd dolárov, je už na Ukrajine, oznámil v pondelok poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan.

- Prvý zahraničný zamestnanec OSN zahynul v prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy pri útoku na vozidlo organizácie, oznámil v pondelok hovorca OSN.

- V meste Vovčansk na severovýchode Ukrajiny zostalo už len niekoľko stoviek obyvateľov, informovali miestne úrady. Ukrajinské sily v tejto oblasti vedú ťažké boje s ruskou armádou, informovali v pondelok miestni predstavitelia.

- Ukrajinské vedenie nepredpokladá, že by mestu Charkov na severovýchode Ukrajiny hrozil pozemný útok, a to aj napriek novej ofenzíve ruskej armády v tejto oblasti.

- V blízkosti českej obce Luka nad Jihlavou sa popoludní zrútilo ultraľahké lietadlo. Pilot nehodu neprežil.

- Slovenskí hokejisti inkasovali v tretej tretine pondelkového súboja B-skupiny MS v Ostrave tri góly od USA a po riadnom hracom čase bol stav vyrovnaný 4:4. Nasledovalo predĺženie.

- Už takmer 360.000 ľudí utieklo z mesta Rafah v palestínskom Pásme Gazy, odkedy izraelská armáda pred týždňom vydala prvé príkazy na evakuáciu, vyplýva z údajov OSN.

- Britský kráľ Karol III. na slávnostnej ceremónii odovzdal vysoký vojenský titul svojmu staršiemu synovi, princovi Williamovi.

- Nemecká polícia začala vyšetrovanie podozrenia zo znesvätenia hrobu bývalého ministra financií Wolfganga Schäubleho, ktorý zomrel koncom minulého roka.

- Vo Veľkom Mederi v okrese Dunajská Streda sa na Komárňanskej ulici na železničnom priecestí zrazil kamión s vlakom.

- V Michalovciach otvorili novú centrálu pre Miestnu občiansku a preventívnu hliadku (MOPS). Nahradí priestory v základnej škole na sídlisku Východ, ktoré využívali doteraz.

- Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán zablahoželal novému prezidentovi Čadu Mahamatovi Débymu Itnovi k minulotýždňovému volebnému víťazstvu. S odvolaním sa na server telex.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

- Horolezkyňa Lucia Janičová sa v nedeľu stala prvou Slovenkou, ktorá vystúpila na vrchol najvyššej hory sveta.

- Kniha memoárov bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej vyjde koncom novembra, teda takmer tri roky po skončení jej 16-ročného pôsobenia na čele jednej z najväčších európskych mocností, uviedlo v pondelok vydavateľstvo Kiepenheuer & Witsch.