Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana

Glück, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

Podľa Glücka nie je šťastné, že SNS avizovala Harabinovu nomináciu na kandidáta do Súdnej rady prostredníctvom médií.

- Spravodajská televízia al-Džazíra odsúdila v nedeľu ako nezákonný krok izraelskej vlády, ktorá rozhodla o zastavení jej činnosti v Izraeli.

- Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce predĺžiť zmluvu o zabezpečení prímestskej autobusovej dopravy v kraji so spoločnosťou Arriva Nové Zámky a Arriva Nitra.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje. Svoje miesto chce vnímať predovšetkým na Slovensku. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

- Izraelská armáda oznámila, že dôležitý hraničný priechod s Pásmom Gazy, využívaný na dodávky humanitárnej pomoci, sa stal terčom ostreľovania, čo si vynútilo jeho uzavretie. K útoku sa prihlásilo hnutie Hamas.

- Izraelský premiér Netanjahu odmietol požiadavku palestínskeho militantného hnutia Hamas na ukončenie vojny v Pásme Gazy výmenou za prepustenie rukojemníkov. Znamenalo by to totiž podľa neho, že Hamas zostane pri moci a bude ďalej ohrozovať Izrael.

- Po druhej tretine v zápase Slovenska a Švédska na MS do 18 rokov je stav stále 0:0.

- Tisíce ľudí sa zhromaždili v nedeľu vo východomaďarskom Debrecíne na demonštrácii proti vládnej strane Fidesz a kabinetu premiéra Viktora Orbána, ktorú zorganizoval Orbánov kritik Péter Magyar.

- Po prvej tretine je hokejový zápas Slovenska so Švédskom vyrovnaný 0:0.

- Ruská armáda dobyla obec Očeretyne, ktorá leží v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámilo to v nedeľu ruské ministerstvo obrany, informuje TASR podľa správ agentúr AFP a Reuters.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu. Hlava štátu to avizovala v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

- Obeťou sobotňajšej (4. 5.) nehody vetroňa v Martine je zhruba 60-ročný muž. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

- V zoologickej záhrade v Bratislave sa ešte v apríli narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej. Ide o jedno z prvých tohtoročných mláďat v bratislavskej zoo.

- Dvaja ľudia zahynuli v noci na nedeľu pri ruskom raketovom útoku v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Šesť zranených si medzitým vyžiadal dronový útok v meste Charkov na severovýchode, uviedli miestni predstavitelia.

- Viacero domov, záhrad, kultúrny dom i pohostinstvo v mestskej časti Partizánskeho Návojovce vytopilo v sobotu (4. 5.) po 15-minútovej prietrži mračien.

- Izrael tento týždeň oboznámil predstaviteľov vlády USA so svojím plánom na evakuáciu palestínskych civilistov pred možnou vojenskou operáciou proti Hamasu v meste Rafah na juhu Pásma Gazy.

- Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor , vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová v rozhovore pre americkú televíziu NBC.

- Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete, ktorí sa riadia podľa juliánskeho kalendára, vstúpili v pondelok (29. 4.) do Veľkého či Strastného týždňa, počas ktorého si pripomínajú utrpenie, smrť a pochovanie Ježiša Krista.

- Štyri deti utrpeli ťažké zranenia po tom, ako sa prepadli strechou športového centra na juhozápade Nemecka, vyhlásila polícia.

- Aiman Zárab, líder teroristickej organizácie Islamský džihád, zomrel pri izraelskom nálete na juhu Pásma Gazy. V nedeľu o tom informovala agentúra DPA s odvolaním na izraelskú armádu.

- Pretrvávajúca požiadavka palestínskeho militantného hnutia Hamas na trvalé zastavenie bojov vo vojne s Izraelom v Pásme Gazy marí vyhliadky na dosiahnutie dočasného prímeria, vyhlásil v sobotu vysoko postavený izraelský predstaviteľ.