Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

KALIŇÁK: PREMIÉR JE MIMO OHROZENIA ŽIVOTA, JEHO STAV JE NAĎALEJ VÁŽNY

Vicepremiér doplnil, že prevoz predsedu vlády do inej nemocnice v najbližšom období nie je plánovaný ani možný.

,aktualizované 

- Prezidentka Zuzana Čaputová považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. Je podľa nej prirodzené, že si jeho príprava vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť. V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie.

- Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) nevidí v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) dôvod na odstúpenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) z funkcie.

- Dve obete si vyžiadala v noci na nedeľu zrážka lodí na rieke Dunaj v Maďarsku. Päť ľudí je naďalej nezvestných, informuje TASR podľa agentúry AP.

- Vlak zachytil muža na stanici na juhozápade Nemecka a spôsobil mu vážne zranenia, uviedla v nedeľu skoro ráno tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

- Premiér Robert Fico (Smer-SD) je mimo ohrozenia života. Jeho stav je naďalej vážny. V nedeľu o tom informoval vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

- Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil tri osoby, ktoré na sociálnej sieti schvaľovali konanie útočníka v Handlovej. Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

- Ukazuje sa, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas. Uviedol to v nedeľu zvolený prezident P. Pellegrini, ktorý stretnutie parlamentných strán zvolal spolu s úradujúcou hlavou štátu Zuzanou Čaputovou po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Šesť dronov sa zrútilo počas ukrajinského útoku v noci na nedeľu na územie ropnej rafinérie v Slavjansku v juhoruskej Krasnodarskej oblasti, uviedla s odvolaním sa na miestne úrady ruská agentúra Interfax. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

- Volič, ktorý nemôže zo závažných dôvodov, najmä zdravotných, prísť v deň eurovolieb do volebnej miestnosti, môže hlasovať prostredníctvom prenosnej schránky. Požiadať o ňu treba obec a v deň konania volieb okrskovú volebnú komisiu.

- Nemecký futbalista Marco Reus odohral v sobotu svoj posledný zápas v drese Borussie a s divákmi sa rozlúčil netradične - všetkým divákom na Vestfálskom štadióne kúpil pivo. Dortmund zvíťazil nad zostupujúcim Darmstadtom 4:0 a v hľadisku bolo 81.000 fanúšikov.

- Aljašskí štátni policajti v sobotu informovali, že z lietadla, ktoré sa našlo na dne jazera, boli vytiahnuté telá dvoch mužov. TASR správu prevzala od agentúry AP.

- Ukrajina tvrdí, že Rusko v sobotu zámerne cielilo na civilistov pri ostreľovaní dvoch miest v Charkovskej oblasti na severovýchode krajiny. TASR informuje podľa denníka The Guardian.

- Tréner Vladimír Weiss st. by rád pokračoval na lavičke futbalistov Slovana aj v budúcej sezóne. Uviedol to po víťazstve 5:1 nad Ružomberkom v záverečnom 10. kole nadstavbovej časti Niké ligy.

- Tunisko v sobotu našlo pri svojom pobreží telá štyroch migrantov, informovala Tuniská národná garda v súvislosti s nárastom počtu lodí s migrantmi, ktoré v posledných týždňoch smerujú z Tuniska do Talianska.

- Rusko v noci na nedeľu opäť vystavilo Ukrajinu masívnym dronovým útokom. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

- Slovenskí hokejisti zvíťazili v sobotňajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 4:2 a priblížili sa k postupu do štvrťfinále. Vo svojom piatom zápase na šampionáte si pripísali štvrtý triumf za sebou a v tabuľke im patrí 3.miesto, majú na konte 11 bodov.

- Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík obsadil v tretích pretekoch seriálu MS sezóny 2024 konečné 11. miesto.

- Slovenskí hokejisti viedli po druhej tretine sobotňajšieho zápasu B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 3:1.

- Slovenskí hokejisti viedli po prvej tretine sobotňajšieho zápasu B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 1:0.

- Pri postupe izraelskej armády (IDF) v meste Džabálijá na severe Pásma Gazy a v meste Rafah na juhu zahynulo alebo utrpelo zranenia niekoľko desiatok ľudí, uviedli miestni obyvatelia a zdravotníci.