Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ŠIPOŠ: Hnutie Slovensko je členom najvplyvnejšej frakcie v EP

Europoslanci zvolení za ĽSNS v tejto chvíli v žiadnej frakcii nie sú. Smer-SD a Hlas-SD majú v Strane európskych socialistov pozastavené členstvo, upozornil M. Šipoš z hnutia Slovensko. PODCAST, VIDEO

- Nemeckí futbalisti dostanú v prípade zisku titulu na domácich ME (14. júna - 14. júla) finančnú prémiu 400.000 eur na hlavu.

- Novým trénerom hokejistov HK Spišská Nová Ves sa stal Kanaďan Jason O´Leary.

- Nemecko poskytne Ukrajine ďalšie zbrane v hodnote 500 miliónov eur. Nový balík vojenskej pomoci ohlásil nemecký minister obrany Boris Pistorius počas svojej štvrtkovej návštevy ukrajinského prístavného mesta Odesa.

- Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg plánuje požiadať spojencov, aby sa zaviazali poskytnúť 40 miliárd eur ročne na financovanie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

- Peter Sagan figuruje v oficiálnej prihláške slovenského cyklistického tímu Pierre Baguette cycling na najvýznamnejšie domáce preteky Okolo Slovenska.

- Švajčiarski vojenskí piloti absolvujú na budúci týždeň nácvik núdzových vzletov a pristátí stíhačiek na diaľnici.

- Význam Akadémie ozbrojených síl (AOS) generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši je zásadný pre bezpečnosť Slovenska. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová.

- V bratislavskom študentskom domove Mladá garda našli vo štvrtok ráno telo bez známok života.

- Český prezident Petr Pavel vo štvrtok udelil generálnemu tajomníkovi Severoatlantickej aliancie Jensovi Stoltenbergovi štátne vyznamenanie Rad Tomáša Garriguea Masaryka III. triedy.

- Členské štáty Severoatlantickej aliancie (NATO) by mali zvážiť zrušenie obmedzení na používanie nimi dodaných zbraní Ukrajine iba na okupovanom území a povoliť Kyjevu útočiť nimi aj na ciele v Rusku. V Prahe to vo štvrtok vyhlásil šéf NATO Jens Stoltenberg.

- Ministri členských krajín na štvrtkovom zasadnutí Rady EÚ pre energetiku v Bruseli odobrili vystúpenie EÚ a organizácie Euratom zo Zmluvy o energetickej charte (ECT).

- Novým predsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa stal jej doterajší výkonný predseda Andrej Gajdoš.

- Úrad vlády (ÚV) SR zabezpečil spoločný postup pri ukončení spolupráce Ministerstva vnútra SR, Ministerstva obrany SR, Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Ministerstva financií SR so spoločnosťou Gerulata Technologies.

- Premiér Robert Fico (Smer-SD) absolvoval na základe rozhodnutia konzília lekárov vo štvrtok ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu. Rovnako sa v týchto dňoch začal proces jeho rehabilitácie.

- V okrese Čadca platí výstraha prvého stupňa pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

- Slovenskí hokejisti budú hrať na MS v roku 2025 v Štokholme v základnej skupine spolu s Rakúskom, Kanadou, Fínskom, Francúzskom, Lotyšskom, Slovinskom a domácim Švédskom. Definitívne zloženie skupín zverejnila Medzinárodná hokejová federácia na svojom webe.

- Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány získal na ME vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku zlatú medailu v ľahu na 50 m. V individuálnej súťaži triumfoval s nástrelom 628,8.

- Dolná komora španielskeho parlamentu definitívne schválila zákon o amnestii pre katalánskych separatistov.

- Náraz do autobusu na ceste I/9 pri Brezolupoch v okrese Bánovce nad Bebravou neprežil 52-ročný motocyklista.

- Zdravotný stav premiéra je stabilizovaný a vyvíja sa podľa očakávaní celého tímu odborníkov, ktorí zabezpečujú jeho zdravotnú starostlivosť. Konštatovala to vo štvrtok riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici