Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
Prezidentské
voľby 2024

Rezort vnútra zriadil infolinku pre druhé kolo prezidentských volieb

Voličom bude k dispozícii na telefónnych číslach 02/4859 2317 a 02/4859 2312 od utorka 2. apríla, uviedlo ministerstvo.

- Ministerstvo vnútra (MV) SR zriadilo pre druhé kolo prezidentských volieb infolinku, na ktorej voličom poskytnú informácie súvisiace s uplatňovaním volebného práva. TASR o tom informoval tlačový odbor MV SR.

- Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

- Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu.

- Na Mesiaci sa opäť podarilo oživiť lunárny modul SLIM z vynúteného spánkového režimu. Stalo sa tak po už druhej lunárnej noci s extrémne nízkymi teplotami. S odvolaním sa na agentúru AFP o tom vo štvrtok informuje TASR.

- Žiaci základných a stredných škôl majú od štvrtka veľkonočné prázdniny. K vyučovaniu sa vrátia v stredu 3. apríla.

- Hokejisti Tampy Bay zvíťazili nad Bostonom 3:1 v nočnom zápase NHL a upevnili si pozíciu na prvom mieste v boji o prvú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Bolo to pre nich siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich duelov.

- Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

- Nemecká polícia v stredu znížila počet obetí tažkej nehody autobusu pri Lipsku z piatich na štyri, uviedla tamojšia polícia. TASR informuje podľa agentúry DPA.

- Telá dvoch nezvestných osôb objavili záchranné zložky v stredu vo vode po zrútení mosta v meste Baltimore na východe USA, uviedli tamojšie úrady. TASR informuje podľa správ agentúr AP a DPA.

- Počet mŕtvych po útoku na koncertnú sálu v Moskve stúpol v stredu na 143, oznámili ruské úrady.

- Francúzske Národné zhromaždenie (dolná komora parlamentu) v stredu schválilo návrh zákona na boj proti zahraničnému zasahovaniu.

- Stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine.

- Talianska premiérka Giorgia Meloniová v stredu varovala pred ruskou propagandou v súvislosti s útokom na moskovskú koncertnú halu.

- Parížska katedrála Notre-Dame, ktorú v roku 2019 zničil požiar, bude znovuotvorená pre návštevníkov načas 8. decembra.

- Cieľom zrušenia návštevy izraelskej delegácie vo Washingtone bolo vyslať odkaz Hamasu, vyhlásil v stredu izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

- Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu prijala poverovacie listiny srbského veľvyslanca Alexandara Nakića a tureckého veľvyslanca Erkana Özorala.

- Nový portugalský parlament dosiahol v stredu kompromis o rozdelení funkcie predsedu parlamentu, čím ukončil patovú situáciu medzi dvoma hlavnými politickými stranami.

- Počet mŕtvych po minulotýždňovom útoku na koncertnú sálu v Moskve stúpol na 140, pretože v nemocnici podľahla zraneniam ďalšia obeť.

- Česká vláda v stredu rozšírila vnútroštátny sankčný zoznam o dve fyzické a jednu právnickú osobu, ktoré sa snažili na území ČR vykonať vplyvovú operáciu v prospech Ruskej federácie.