Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ÚVODNÝ NEÚSPECH: Slováci vstúpili do B-skupiny prehrou s Nemeckom 4:6

Slovensko odohrá najbližší duel v nedeľu o 12.20 h proti Kazachstanu, Nemci nastúpia v sobotu vo večernom stretnutí proti Američanom.

,aktualizované 

- Spojené štáty v piatok vyhlásili, že očakávajú zintenzívnenie novej ruskej ofenzívy na Ukrajine.

- Izrael prakticky odmietol návrh dohody o prímerí predložený sprostredkovateľmi a rokovania tým vrátil na úplný začiatok. V piatok to vyhlásilo palestínske hnutie Hamas.

- Prijatie rezolúcie Valného zhromaždenia OSN, ktorá podporuje myšlienku plného členstva Palestínčanov v svetovej organizácii, vysiela hnutiu Hamas odkaz, že násilie sa vypláca. Vyhlásil to izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac.

- Slovenská reprezentantka v pretláčaní rukou Lucia Debnárová získala v Bratislave trinásty titul majsterky Európy.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas piatkovej rozlúčkovej návštevy v Kyjeve rokovala aj s predsedom ukrajinskej vlády Denysom Šmyhaľom a predsedom parlamentu Ruslanom Stefančukom.

- Pri bojoch v jednej zo štvrtí palestínskeho mesta Gaza zahynuli štyria vojaci izraelskej armády. Podľa predbežného vyšetrovania ich zabilo výbušné zariadenie.

- Európske akciové trhy pokračovali v raste vyššie a dostali sa na nové rekordné maximá. Podporili ich nádeje na znižovanie úrokových sadzieb v USA.

- Slovensko hlasovalo za rezolúciu o posilnení práv Palestínskeho štátu v OSN v prvom rade preto, aby podporilo mierové riešenie dvoch štátov. Vo vyhlásení k hlasovaniu v OSN to uviedol minister zahraničných vecí SR Juraj Blanár (Smer-SD).

- Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v úvodnom zápase B-skupiny majstrovstiev sveta s Nemeckom 4:6. Zverenci trénera Craiga Ramsayho doplatili na vylúčenia v druhej tretine, keď hrali dvakrát v trojici. Slovensko odohrá najbližší duel v nedeľu proti Kazachstanu.

- Americký prezident Joe Biden schválil nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur), informoval Biely dom.

- Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

- Ruský prezident Vladimir Putin vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

- Zamestnancom skupiny spoločností Bukóza Holding v okrese Vranov nad Topľou mešká výplata za mesiac marec.

- Americký prezident Joe Biden plánuje nové clá na dovoz z Číny týkajúce sa strategických odvetví, vrátane elektromobilov.

- Spojené štáty oznámia nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur). Pod podmienkou anonymity to uviedol americký predstaviteľ.

- Poľsko bude Ukrajine naďalej poskytovať rozsiahlu pomoc, vyhlásil poľský veľvyslanec na Ukrajine Jarosław Guzy.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili v piatok popoludní diskusiu o návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).