Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

MS2024: Pardavý avizuje zmeny v obrane, proti Kazachom bez Daňa

Slováci si uvedomovali silu Kazachstanu, ktorý vstúpil do MS sobotňajším víťazstvom nad Francúzskom 3:1.

- Futbalisti FC Burnley prehrali v zápase 37. kola anglickej Premier League na pôde Tottenhamu Hotspur 1:2 a po roku opustia najvyššiu súťaž.

- Veľkým kovovým kľúčom odomkol vody Domaše a zároveň otvoril letnú turistickú sezónu v rekreačnej oblasti Valkov vodník na koni.

- V 9. kole nadstavbovej časti o titul futbalovej Niké ligy vyhrala Podbrezová doma nad Slovanom Bratislava 2:1 a prelomila sériu deviatich prehier druhým jarným víťazstvom po viac než troch mesiacoch.

- Približne 150.000 ľudí už od pondelka utieklo z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorému hrozí rozsiahla izraelská vojenská ofenzíva, uvádza Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA).

- Slovinský cyklista Tadej Pogačar z tímu SAE Team Emirates nenašiel premožiteľa ani v sobotňajšej 8. etape Giro d'Italia, ktorá merala 152 km a viedla zo Spoleta na vrch Prati di Tivo.

- Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s úmrtím muža po intoxikácii vo Vlčom hrdle v Bratislave. Všetky tri osoby z rannej udalosti si mali stav intoxikácie spôsobiť vedome.

- Útočník John Tavares bude kapitán Kanady v zostávajúcich zápasoch na MS v Česku.

- Traja civilisti prišli o život pri raketovom útoku na reštauráciu v ruskom okupovanom Donecku a prinajmenšom ôsmi ďalší utrpeli zranenia. Oznámil to Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin.

- Španielsky tenista Rafael Nadal sa rozlúčil s turnajom ATP v Ríme už v druhom kole. Nadala vyradil siedmy nasadený Poliak Hubert Hurkacz, ktorý vyhral v dvoch setoch 6:1, 6:3.

- Poranenie hlavy a podozrenie na úraz chrbtice utrpel po páde z rebríka do potoka v oblasti Horných dier poľský turista.

- Hokejisti Kazachstanu vstúpili víťazne do B-skupiny 78. MS, keď v zápase ostravskej skupiny zdolali Francúzsko 3:1. Kazachovia prehrávali od 2. minúty 0:1, no potom troma gólmi otočili skóre.

- Pri dopravnej nehode v okrese Zlaté Moravce prišiel o život 24-ročný motocyklista. Nehoda sa stala v piatok (10. 5.) približne o 18.45 h na ceste II/511 medzi obcami Topoľčianky a Skýcov, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

- Srbský tenista Novak Djokovič odmietol, že by odstúpil z turnaja ATP v Ríme po tom, čo ho v piatok zasiahla do hlavy fľaša. Líder svetového rebríčka upokojil obavy fanúšikov a potvrdil, že v nedeľu nastúpi v treťom kole proti Čiľanovi Alejandrovi Tabilovi.

- V súvislosti s hrozbami bombových útokov na školách mohlo ísť podľa poslancov Národnej rady SR Tibora Gašpara (Smer-SD) a Gábora Grendela (Slovensko, KÚ, Za ľudí) o testovanie štátu, či je schopný zabezpečiť situáciu pri takejto hrozbe.

- Slovenská reprezentantka v karate Ingrida Bakoš Suchánková získala na ME v chorvátskom Zadare zlatú medailu v kumite do 61 kg. V dramatickom sobotňajšom finále zdolala Rakúšanku Lejlu Topalovičovú 6:5.

- Pri Očovej v okrese Zvolen bola v piatok (10. 5.) vo večerných hodinách odstránená problémová medvedica, ktorá opakovane navštevovala intravilán obce. V katastrálnom území Očovej ide v tomto roku už o druhého eliminovaného medveďa.

- Poľský premiér Donald Tusk v sobotu uviedol, že jeho krajina vzdoruje stupňujúcej sa hybridnej vojne. Poľsko takisto pracuje na posilnení svojich východných hraníc. TASR informuje podľa agentúry PAP.

- Študent jednej zo stredných škôl v Trnave vytiahol v piatok (10. 5.) počas vyučovania atrapu zbrane a manipuloval ňou pred učiteľom i spolužiakmi. Na mieste zasahovali privolaní policajti, ktorí 17-ročného mladíka rýchlo spacifikovali.

- Takmer 80 % žien po príchode domov čakajú ďalšie neodkladné povinnosti súvisiace s domácnosťou a starostlivosťou o deti. Z mužov sa k neplatenej práci v domácnosti hlási necelých 17 % a ďalších 43 % čiastočne.

- Najmenej desať osôb utrpelo zranenia krátko pred polnocou v noci na sobotu pri nehode autobusu so slovenskou poznávacou značkou na diaľnici v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko.