Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ONLINE MS 2024: Prvý zápas SR: Slovensko - Nemecko

Online z úvodného vystúpenia slovenských hokejistov na MS 2024 v Prahe a Ostrave.

,aktualizované 

- Americký prezident Joe Biden plánuje nové clá na dovoz z Číny týkajúce sa strategických odvetví, vrátane elektromobilov.

- Spojené štáty oznámia nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur). Pod podmienkou anonymity to uviedol americký predstaviteľ.

- Poľsko bude Ukrajine naďalej poskytovať rozsiahlu pomoc, vyhlásil poľský veľvyslanec na Ukrajine Jarosław Guzy.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili v piatok popoludní diskusiu o návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).

- Na bratislavskej diaľnici D2 od piatka 21.00 h rátať s obmedzením. Až do pondelka (13. 5.) do 5.00 h bude uzatvorená vetva križovatky Mlynská dolina v smere na most Lanfranconi. Doprava v tomto úseku diaľnice D2 bude vedená vo voľnom vnútornom jazdnom pruhu.

- Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpili na úvodný duel B-skupiny majstrovstiev sveta proti Nemecku v bránke so Stanislavom Škorvánkom. V prvom útoku sa predstavili Juraj Slafkovský, Marek Hrivík a Peter Cehlárik,v obrane nastúpili Šimon Nemec s Martinom Fehérvárym.

- Ruská Štátna duma, dolná komora parlamentu, v piatok odsúhlasila Michaila Mišustina za premiéra krajiny. TASR sa odvoláva na agentúry AP a Reuters.

- Bieloruský prezident Alexander Lukašenko v piatok povedal, že udelí politický azyl poľskému sudcovi Tomaszovi Szmydtovi, ktorý pred stíhaním z dôvodu špionáže utiekol do Bieloruska. TASR o tom informuje podľa správy agentúry PAP.

- Na železničnej stanici v Pezinku zomrela v piatok po zrážke s nákladným vlakom 40-ročná žena. Tragickú udalosť momentálne dokumentujú policajti.

- Dve hodiny pred zápasom slovenských hokejistov proti Nemecku na MS v Ostrave bolo vo fanzóne počuť prevažne slovenčinu. Hlúčiky fanúšikov mierili do tretieho najväčšieho mesta v Česku už od rána a postupne sa usádzali v miestnych podnikoch.

- Ukrajinské sily sú pripravené čeliť útoku v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, ktorú ruské sily spustili v piatok. Povedal to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

- Pápež František sa v piatok prihovoril európskym politikom na konferencii o rastúcej demografickej kríze. Urgoval ich, aby zaviedli "skutočné a funkčné" politiky pre rodiny.

- Nemecký futbalový klub Bayer Leverkusen ponúka fanúšikom neobvyklú možnosť po zisku prvého titulu v Bundeslige. Priaznivci môžu získať jedno z vybraného počtu klubových tetovaní zadarmo.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v piatok počas rozlúčkovej návštevy Ukrajiny stretla v Kyjeve s tamojším prezidentom Volodymyrom Zelenským.

- Troch Nemcov obvinených zo založenia ozbrojenej skupiny s cieľom vzdorovať obmedzeniam súvisiacim s pandémiou koronavírusu čaká súdny proces, rozhodol v piatok súd v západonemeckom meste Koblenz.

- Ukrajina očakáva, že prvé stíhačky F-16 jej budú dodané v júni a júli. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na vysoko postavený zdroj z ukrajinskej armády.

- Polícia objavila v západonemeckom meste Hildesheim približne 190 kíl kokaínu. Bol ukrytý v debnách s banánmi a dovezený obchodníkovi s ovocím. TASR informuje podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje.

- Americká automobilka Ford plánuje vyrábať 300.000 kusov nového modelu SUV ročne vo svojom španielskom závode v regióne Valencia od roku 2027. Oznámilo to v piatok španielske ministerstvo priemyslu. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

- Rakúsky tenista Dominic Thiem v piatok oznámil, že po prebiehajúcej sezóne ukončí profesionálnu kariéru. Bývalého víťaza US Open dlhodobo trápi zranenie zápästia, ktoré stálo za jeho prepadom mimo elitu rebríčka ATP.