Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela

VEĽKÁ PREDPOVEĎ POČASIA: Príde výrazné ochladenie, vráti sa aj sneh?

Teraz.sk prináša predpoveď počasia na nasledujúci týždeň.

- Slovenský hokejista Martin Pospíšil z Calgary Flames bude reprezentovať Slovensko na tohtoročných majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Uviedol to na piatkovej posezónnej tlačovej konferencii svojho zámorského klubu.

- Hokejisti HK Nitra zvíťazili v prvom finálovom stretnutí play off Tipos extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves 3:2. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0 na zápasy.

- Hokejisti Žiliny si vybojovali postup do najvyššej súťaže. Vo štvrtom finálovom stretnutí play off Slovenskej hokejovej ligy zvíťazili na ľade HC Prešov 5:1 a v sérii triumfovali jednoznačne 4:0 na zápasy.

- Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas nadchádzajúceho víkendu uzatvorený. Dôvodom je druhá etapa servisnej uzávierky tunela.

- Nórsky futbalista Erling Haaland možno nenastúpi za Manchester City v sobotňajšom semifinále FA Cupu proti Chelsea vo Wembley. Podľa slov trénera Pepa Guardiolu má problémy so svalom.

- Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu. Je zároveň hrdá na to, že mnohým na Slovensku záleží na osude susednej Ukrajiny. Uviedla to na sociálnej sieti.

- Členské štáty Severoatlantickej aliancie sa dohodli, že Ukrajine dodajú viac prostriedkov protivzdušnej obrany.

- Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), mesto Košice a Slovenská plavecká federácia budú spolupracovať pri prípravách majstrovstiev Európy do 23 rokov a juniorov, ktoré by mohlo v roku 2025 hostiť Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice.

- Český minister vnútra Vít Rakušan zatiaľ nepočíta s obnovením náhodných kontrol na hraniciach so Slovenskom. Priznal však, že počas letných mesiacov sa situácia môže zmeniť.

- Francúz Zinedine Zidane by mal byť od leta nový tréner futbalistov Bayernu Mníchov. Tvrdí to španielsky denník Mundo Deportivo, podľa ktorého sú rokovania vo finálnom štádiu. Na lavičke Bavorov po sezóne skončí Thomas Tuchel.

- Tínedžerka, ktorú v súvislosti s útokom nožom v blízkosti jej školy postihla srdcová nevoľnosť, vo štvrtok zomrela, informovala v piatok agentúra AFP.

- Na bratislavskej diaľnici D2 za tunelom Sitina smerom na Most Lanfranconi do Petržalky sa v ľavom jazdnom pruhu zrazili dve autá, tvoria sa tam kolóny.

- Francúzska polícia obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

- V srbskom meste Niš bude v nedeľu evakuácia, aby sa dala bezpečne odstrániť nevybuchnutá bomba NATO, uviedol v piatok mestský štáb pre mimoriadne situácie. TASR informuje podľa agentúry AFP.

- Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová.

- Juhokórejská vláda budúci týždeň spustí finálne kroky na pozastavenie licencií štrajkujúcich lekárov. Už zhruba mesiac totiž štrajkuje viac ako 90 percent z 13.000 stážistov a rezidentov proti vládnemu plánu prudko zvýšiť počet študentov na lekárskych fakultách.

- Havarijný stav veľkej časti mostov na cestách v SR plánuje vláda riešiť cez projekty verejno-súkromného partnerstva (PPP). Investori by mohli dostať ponuku na opravu približne 500 mostov.

- Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia. Na tlačovej konferencii o tom informoval poslanec za SaS Alojz Hlina.

- Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu , že Blízky východ vtiahnu do konfliktu. TASR o tom informuje podľa piatkovej správy agentúry DPA.