Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech

Pellegrini absolvoval v TASR fotenie na oficiálny prezidentský portrét

Pellegrini poznamenal, že ak sa tieto fotky podaria, tento prezidentský portrét bude úplne iný ako ostatné.

- Pri obci Horná Kráľová v okrese Šaľa sa čelne zrazili dve osobné vozidlá. Viezli sa v nich minimálne traja ľudia. Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

- Novým predsedom Klubu slovenských turistov sa stal Peter Švec. Doposiaľ pôsobil vo funkcii generálneho sekretára. Šveca zvolili do funkcie uplynulý víkend (20. - 21. 4.) na valnom zhromaždení v Žiline. TASR o tom v utorok informoval Dušan Valúch z KST.

- Na muníciu pre Ukrajinu sa na Slovensku vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. Do občianskej zbierky "Munícia pre Ukrajinu - Keď nie vláda, posielame my" sa za osem dní zapojilo vyše 54.000 darcov.

- Európsky policajný úrad (Europol) spolu s bezpečnostnými zložkami v Bosne a Hercegovine zadržali 23 osôb, ktoré podozrievajú z napojenia na svetového drogového baróna.

- Polícia vysťahovala v utorok migrantov z provizórneho stanového tábora ležiaceho v centre Paríža, len niekoľko krokov od rieky Seina.

- Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Raslaviciach vyšetruje prípad trestného činu nebezpečného prenasledovania.

- Zvolený prezident Peter Pellegrini absolvoval v Tlačovej agentúre Slovenskej republiky (TASR) fotenie na oficiálny prezidentský portrét. Fotografiu zhotovil vedúci obrazovej redakcie TASR Michal Svítok.

- Zhodnúť sa v koalícii na nominovaní Štefana Harabina za člena Súdnej rady SR bude problematické. Myslí si to poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar (Smer-SD)

- Nízku účasť Slovákov na eurovoľbách v porovnaní s ostatnými krajinami spôsobujú viaceré faktory vrátane nízkej informovanosti o EÚ a odsúvania európskych tém v informačnom priestore. Uviedol to vedúci zastúpenia Európskej komisie v SR Vladimír Šucha.

- Na majstrovstvách Európy vo futbale v Nemecku sa predstaví aj slovenský rozhodcovský tím. Dôveru od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostal ako hlavný rozhodca Ivan Kružliak a asistenti Branislav Hancko s Jánom Pozorom.

- Opozičné hnutie PS vyzýva ministra školstva Tomáša Druckera (Hlas-SD) a vládu, aby zatvorili reedukačné centrum v Bystričanoch. Predstavitelia PS realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

- Webové stránky Českej tlačovej kancelárie (ČTK) v utorok napadli hackeri. Vydali niekoľko falošných správ, pričom jedna z nich sa týkala zmareného atentátu na zvoleného slovenského prezidenta Petra Pellegriniho.

- Väčšina mladých trávi vo voľnom čase na internete vyše štyri hodiny denne, najviac času na sociálnych sieťach. Vyplýva to z výsledku prieskumu Centra pre liečbu drogových závislostí v Bratislave.

- Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo v utorok záchranársky vrtuľník do jazdeckého areálu v Devínskej Novej Vsi v Bratislave k žene, ktorá utrpela zranenia po páde z koňa. Informovalo o tom na sociálnej sieti.

- Nesprávna psychologická diagnostika znižuje šance detí z marginalizovaných rómskych komunít vymaniť sa zo zlej socioekonomickej situácie a získať vzdelanie. TASR o tom informovala hovorkyňa Štátnej školskej inšpekcie Katarína Matejková.

- Prípadom odstrelu medveďa, ktorý v marci tohto roka v centre Liptovského Mikuláša zranil piatich ľudí, sa bude zaoberať vyšetrovateľ enviropolície. Pre TASR to v utorok potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

- Výpoveďou ďalšieho svedka bude v stredu 24. apríla v Kežmarku pokračovať súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Petrufová.

- Hlasovať v júnových eurovoľbách na území SR môže aj občan iného členského štátu Európskej únie nad 18 rokov, ktorý má na Slovensku trvalý pobyt. Musí však najneskôr do 29. apríla požiadať o zápis do zoznamu voličov a predložiť vyhlásenie.

- Mimoriadna situácia v súvislosti s lykožrútovou kalamitou platí od pondelka (22. 4.) aj v okresoch Revúca a Detva. Dôvodom má byť presah živelnej pohromy medzi okresmi Brezno, Revúca a Detva. Vyplýva to z rozhodnutia Okresného úradu Banská Bystrica.

- Slovenskú hokejovú reprezentáciu oficiálne posilní na svetovom šampionáte v ČR prvých 5 hráčov z NHL. Budúci týždeň sa do prípravy národného tímu zapoja obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.