Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

PREMIÉRA STÁLE OPERUJÚ, JEHO ZDRAVOTNÝ STAV JE MIMORIADNE VÁŽNY

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Bol v život ohrozujúcom stave.

,aktualizované 

- Slovenskí hokejisti zvíťazili v stredajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 4:0. Vo svojom štvrtom zápase na šampionáte si pripísali tretí triumf a v tabuľke majú osem bodov. Brankár Samuel Hlavaj zaznamenal 20 úspešných zákrokov a dosiahol čisté konto.

- Slovenskí hokejisti viedli aj po druhej tretine stredajšieho zápasu B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 2:0.

- Správa o brutálnom ozbrojenom útoku na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica zdesila a hlboko šokovala predsedu maďarského Národného zhromaždenia Lászlóa Kövéra.

- Slovenskí hokejisti viedli po prvej tretine stredajšieho zápasu B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 2:0.

- Orgány činné v trestnom konaní a Policajný zbor urobili všetko preto, aby zabezpečili ochranu ústavných činiteľov, ako aj poslancov Národnej rady SR. V najbližších dňoch bude zabezpečená ochrana všetkých ústavných činiteľov.

- Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) bude v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) apelovať na zvolanie Bezpečnostnej rady SR. Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii.

- Lekári stále bojujú o život Roberta Fica, stále ho operujú. Uviedol to minister obrany Robert Kaliňák na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

- Celé maďarské politické spektrum odsudzuje stredajší pokus o atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica, konštatoval server mfor.hu, ktorý citoval vyjadrenia zástupcov jednotlivých opozičných politických subjektov. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

- Stredajší atentát na premiéra SR Roberta Fica odsúdili viacerí svetoví lídri vrátane predstaviteľov Talianska, Švédska, Rumunska či Chorvátska, ale aj vláda Bieloruska, informuje TASR.

- Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu taktiež dôrazne odsúdil streľbu na predsedu vlády SR Roberta Fica. V príspevku na sociálnej sieti X mu vyjadril solidaritu, informuje TASR.

- Americký prezident Joe Biden v stredu odsúdil pokus o atentát na slovenského premiéra a označil to za "hrozný násilný čin". Veľvyslanectvo USA v Bratislave je podľa neho pripravené pomôcť vláde SR, uviedol Biely dom vo vyhlásení, na ktoré sa odvoláva TASR.

- Ruský prezident Vladimir Putin prijal podľa svojich slov "s rozhorčením" správu o stredajšom atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica v Handlovej. Informuje o tom TASR na základe vyhlásenia Kremľa.

- Najdôležitejšie je v tejto chvíli upokojiť spoločnosť. Myslí si to politológ Samuel Abrahám, ktorý ostro odsudzuje útok na premiéra. "Je to odporný čin, ktorý v demokratickej spoločnosti nemá obdoby," zdôraznil.

- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil stredajší útok strelca v Handlovej na slovenského premiéra Roberta Fica a označil ho za "strašný" čin, informuje TASR.

- Košické mestské zastupiteľstvo (MsZ) prijalo rezolúciu v súvislosti s útokom na premiéra SR Roberta Fica. Ako uviedol primátor Jaroslav Polaček, ide o znak tolerancie a pokoja. MsZ od stredajšieho rána na svojom mimoriadnom zasadnutí rokuje o viacerých témach.

- Streľbe na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorá sa v stredu odohrala v Handlovej, sa venovali viaceré svetové médiá.

- Národná rada (NR) SR v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) posilňuje bezpečnostné opatrenia v parlamente, prijíma tiež opatrenia na bezpečnosť poslancov NR SR.

- Pokus o atentát na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica, ku ktorému došlo v stredu v Handlovej, prehĺbi politickú polarizáciu naprieč kontinentom a dokonca aj celým západným svetom.

- Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa pripojil k predstaviteľom inštitúcií EÚ, ktorí odsúdili stredajší pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica.

- Minister financií SR Ladislav Kamenický v súvislosti so streľbou na predsedu vlády SR Roberta Fica (obaja Smer-SD) prerušil aktuálnu pracovnú cestu v Arménsku.