Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

PO ROKOVANÍ VLÁDY V HANDLOVEJ POSTRELILI PREMIÉRA ROBERTA FICA

Na mieste padlo podľa spravodajkyne TASR niekoľko výstrelov, útočníka zadržali.

,aktualizované 

- Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v stredu ostro odsúdila podlý útok na slovenského premiéra Roberta Fica.

- Prezident Únie miest Slovenska (ÚMS) Richard Rybníček odsúdil akýkoľvek prejav násilia a priamej agresivity voči premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD), ako aj voči ostatným verejným činiteľom.

- Útok na slovenského premiéra Roberta Fica by mal byť podľa českého prezidenta Petra Pavla varovaním, kam až môže viesť prehlbovanie agresivity v spoločnosti.

- Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič želá premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) skoré uzdravenie.

- Ak išlo v stredu po rokovaní vlády v Handlovej o streľbu zo skutočnej zbrane, možno hovoriť o atentáte alebo o teroristickom útoku. V reakcii na postrelenie premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD) to pre TASR uviedol bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

- Na hornej Nitre by malo v najbližších rokoch pribudnúť 1200 nových pracovných miest. Skonštatovala to v stredu ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej.

- Orgány činné v trestnom konaní (OČTK) budú nekompromisne reagovať na streľbu na premiéra Roberta Fica. Vykonajú všetky úkony, aby bol páchateľ nekompromisne a spravodlivo potrestaný. Na sociálnej sieti to uviedol generálny prokurátor Maroš Žilinka.

- Približne 200 zamestnancov a dodávateľov skupiny spoločností Bukóza Holding sa zúčastnilo na proteste pred sídlom spoločnosti. Protest organizovaný odborovým združením mal upozorniť na sociálnu situáciu zamestnancov a ich rodín v dôsledku nevyplácania miezd.

- Stredajší útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej odsúdili viacerí ministri.

- Útok na premiéra je útokom na štát, ako aj na vnútornú bezpečnosť Slovenska. Uviedol to predseda SaS Branislav Gröhling, jeho strana útok ostro odsudzuje.

- Správa o postrelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokujúca, uviedol v stredu na sociálnej sieti X v reakcii na aktuálne informácie český premiér Petr Fiala. Násilie podľa neho nemožno tolerovať, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

- Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po rokovaní vlády v Handlovej.

- Slovenskí poľnohospodári budú môcť podávať žiadosti o priame platby do konca mája bez sankcií za každý aj začatý pracovný deň omeškania. Uviedol to v stredu po výjazdovom rokovaní vlády minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová ostro odsudzuje útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Podpredseda parlamentu a líder koaličnej SNS Andrej Danko vyjadril podporu strane Smer-SD aj premiérovi Robertovi Ficovi, ktorého v stredu postrelili.

- Po stredajšom rokovaní vlády v Handlovej sa strieľalo.

- Ukrajinská bezpečnostná služba oznámila, že zadržala šesť ľudí podozrivých z pomoci Rusku pri vlaňajšom útoku na obytný dom v meste Pokrovsk, a obvinila ich z vlastizrady. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

- Sudca Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Upozornil na to Denník N.

- Ďalšie výjazdové rokovanie vlády SR by malo byť v júni v severnom regióne Slovenska a následne 3. júla má zasadnúť v Rimavskej Sobote. Vláda tu má rokovať aj o téme priemyselného parku. Avizoval to premiér Robert Fico po stredajšom rokovaní ministrov v Handlovej.

- Írsko uzná palestínsku štátnosť do konca mája, oznámil tamojší minister zahraničných vecí Micheál Martin. Dátum však nespresnil, píše TASR podľa agentúry AFP.