Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Zdravotný stav premiéra sa zlepšil, potvrdili v sobotu lekári

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) doplnil, že premiér je informovaný o situácii v krajine.

,aktualizované 

- Film Anora z dielne amerického režiséra Seana Bakera si zo záverečného dňa 77. ročníka medzinárodného filmového festivalu v Cannes odnáša hlavnú cenu - Zlatú palmu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

- Vo finále majstrovstiev sveta 2024 sa v nedeľu o 20.20 h stretnú hokejisti Česka a Švajčiarska. Švajčiari zdolali v sobotnom semifinále obhajcu titulu z Kanady 3:2 po nájazdoch. Česi zvíťazili nad Švédskom 7:3.

- Pri pobreží filipínskeho ostrova Luzon sa podarilo objaviť vrak legendárnej americkej ponorky USS Harder, ktorá počas druhej svetovej vojny zaútočila na japonskú flotilu. Loď sa nachádza v hĺbke 1140 metrov.

- Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v Niké lige. Po utorkovej prehre 1:2 na Tehelnom poli zdolali v odvete baráže Petržalku 2:0, oba góly strelil Enzo Acosta.

- Pri dopravnej nehode medzi obcou Petrova Ves a Holíčom v okrese Skalica prišiel o život 48-ročný muž. Vodič Volkswagena pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť.

- Hokejisti Česka sa stali prvými finalistami majstrovstiev sveta 2024. V sobotnom semifinále zdolali na domácom ľade v pražskej O2 Aréne Švédov 7:3. Zverenci Radima Rulíka sa do bojov o zlato dostali po 14 rokoch, v roku 2010 získali titul v nemeckom Kolíne.

- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj po prvý raz poskytol rozhovor stredoázijským médiám, pričom s nimi hovoril po rusky. Stretnutie v meste Charkov na severovýchode Ukrajiny sa uskutočnilo v budove jedného z vydavateľstiev zničených v dôsledku ostreľovania ruskou armádou.

- Stovky moslimov vo východnom Pakistane sa v sobotu vzbúrili pre podozreniami, že istý kresťan znesvätil korán. Podľa miestnych predstaviteľov muža zbili a jeho dom vyrabovali a následne podpálili.

- Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa po minulotýždňovom útoku subjektívne zlepšil. Potvrdil to v sobotu tím ošetrujúcich lekárov.

- Na celom Slovensku platia výstrahy prvého stupňa pred búrkami.

- Pri tragickej dopravnej nehode pri obci Veľká Mača v okrese Galanta prišli krátko po polnoci o život traja ľudia.

- Slovenský štvorkajak obsadil na podujatí 2. kola Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike v Poznani tretie miesto na 500 m.

- V Čile zatkli hasiča podozrivého z podpaľačstva. Hasič čelí obvineniu, že založil februárový požiar, ktorý si vyžiadal 137 životov v meste Vina del Mar.

- Nemecký kancelár Olaf Scholz nepriamo varoval šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú, aby sa nesnažila zaistiť ďalšie funkčné obdobie po európskych voľbách vytvorením parlamentnej väčšiny s pomocou pravicových extrémistov.

- Talianske ministerstvo školstva oznámilo, že prešetruje školu na severe Talianska. Dôvodom je oslobodenie dvoch žiakov zo študovania Božskej komédie Danteho Alighieriho, pretože to bolo v rozpore s ich moslimskou vierou.

- Približne 45.000 príslušníkov moslimskej menšiny Rohingov prinútili k úteku stupňujúce sa boje v konfliktom zmietanom Jakchainskom štáte v Mjanmarsku, varovala Organizácia Spojených národov (OSN).

- Spojené štáty v piatok oznámili nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 275 miliónov dolárov (254 miliónov eur). Obsahovať bude muníciu, rakety, míny, delostrelecké náboje či protipancierové systémy Javelin.

- Izraelské vojenské lietadlá podnikli v piatok sériu náletov na utečenecký tábor Šabúra v centre mesta Rafah.

- Šesť členských krajín NATO susediacich s Ruskom vybuduje "dronový múr" na ochranu svojich hraníc pred provokáciami Moskvy, oznámila v piatok litovská ministerka vnútra Agné Bilotaité.

- Pandémia koronavírusového ochorenia COVID-19 z rokov 2019 až 2021 celosvetovo skrátila priemernú dĺžku života o takmer dva roky a vymazala tak približne desaťročný pokrok v tejto oblasti, oznámila v piatok Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).