Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj

Danko ráta pri prenose rekreačných poukazov na rodičov s podporou NRSR

SNS navrhuje do zákona výnimku, podľa ktorej by mohol zamestnanec rekreačný poukaz preniesť na svojho rodiča.

- Hokejisti HK Nitra sa stali majstrami Tipos extraligy v sezóne 2023/24. V štvrtom finálovom stretnutí play off zdolali Spišskú Nová Ves 2:1 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:0 na zápasy.

- Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

- Po útoku nožom v škole na juhu Walesu zadržali tínedžerku pre podozrenie z pokusu o vraždu, oznámila v stredu miestna polícia.

- Ukrajine začala prvýkrát používať balistické rakety dlhého doletu, ktoré jej tajne poskytli Spojené štáty. Takto útočila minulý týždeň na ruské vojenské letisko na Kryme a v noci aj na ruské sily v ďalších okupovaných oblastiach.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 6. rokovací deň 12. schôdze diskusiou k návrhu novely zákona o neziskových organizáciách, poskytujúcich všeobecne prospešné služby z dielne poslancov koaličnej SNS.

- Prezident USA Joe Biden v stredu žiadal Izrael, aby zaistil prísun novej americkej humanitárnej pomoci do vojnou zmietaného Pásma Gazy.

- Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR si v stredu podvečer minútou ticha pripomenuli 109. výročie začiatku genocídy Arménov. Urobili tak na návrh poslanca Mariána Čaučíka (KDH).

- Európska komisia (EK) v stredu oznámila, aké právne kroky vedie voči členským krajinám, ktoré si neplnia svoje povinnosti podľa práva EÚ. Štyri konania sa týkajú aj Slovenska.

- Ceny kakaa na burze v New Yorku v stredu ožili a vzrástli, pričom zaznamenali najväčšie výkyvy za takmer päť desaťročí, od 70. rokov minulého storočia, keďže obchodníci sa sťahujú z trhu.

- Bezplatný celoslovenský program Učenie pre život, ktorý je určený pre rodiny zo znevýhodneného prostredia, sa rozrastá.

- Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi. Myslí si to vedenie Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na čele s generálnym riaditeľom Ľubošom Machajom.

- Traja ľudia utrpeli zranenia pri vážnom incidente v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia.

- Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v stredu definitívne schválili európsky preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím a európsky parkovací preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím.

- Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne športovým klubom a zväzom dotácie v hodnote viac ako 538.000 eur.

- Vláda ruší Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS), z inštitúcie ide urobiť dezinformačné médium, ktoré bude šíriť provládnu a časom možno proruskú propagandu. Vyhlásil to predseda SaS a poslanec Národnej rady (NR) SR Branislav Gröhling.

- Opozičné Progresívne Slovensko nesúhlasí s návrhom zákona o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorý odobrila vláda. Chce vyvinúť maximálny tlak na to, aby zákon parlamentom neprešiel. V prípade schválenia nevylučuje podanie na Ústavný súd SR.

- Rusko bude musieť hlbšie zatlačiť ukrajinské sily a rozšíriť tzv. nárazníkovú zónu v prípade, ak Kyjev získa od Spojených štátov taktické balistické strely ATACMS s dlhším doletom.

- Poslanci Európskeho parlamentu (EP), zástupcovia EÚ a členských štátov, ako aj mladí ľudia narodení pred 20 rokmi si v stredu na pôde europarlamentu v Štrasburgu pripomenuli 20. výročie vstupu desiatich krajín do EÚ.

- Mesto Detva začalo s kosením verejných plôch počas tohto týždňa.