Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Prezident A. Kiska navštívil závod DRU, vzniknú nové pracovné miesta

Archívna snímka Foto: TASR/Andrej Galica

Prezident Andrej Kiska hovoril dnes počas návštevy spoločnosti DRU, a. s., Zvolen s vedením firmy okrem iného o zvýšení objemu výroby.

Zvolen 4. mája (TASR) – Prezident Andrej Kiska hovoril dnes počas návštevy spoločnosti DRU, a. s., Zvolen s vedením firmy okrem iného o zvýšení objemu výroby. Vďaka tomu by sa vo výrobnej prevádzke DRU vo Zvolene malo vytvoriť niekoľko nových pracovných miest.

„Potešilo ma, že firma plánuje rozširovanie výroby a budú tu vytvorené aj nové pracovné miesta. Som skutočne rád, že táto spoločnosť, ktorá má za sebou veľkú históriu, úspešne funguje a každý rok zaznamenáva medziročný nárast produkcie,“ uviedol Kiska.

Vytvorenie nových pracovných miest TASR potvrdil aj Ivan Bzdúšek, predseda predstavenstva spoločnosti DRU. „Keďže sa zvýši objem výroby, plánujeme aj vytvorenie nových pracovných miest, hoci to nebude enormný nárast. V súčasnosti zamestnávame 137 ľudí, pribudnúť by malo do desať nových pracovných miest,“ povedal Bzdúšek. Ako doplnil, v súvislosti s nárastom objemu výroby tiež plánujú meniť technológiu na výrobu slaného pečiva a zjednodušiť technológiu na výrobu sladkého pečiva.

Prezident počas návštevy podniku spomenul aj celkový význam malých a stredných zamestnávateľov, medzi ktorých podľa jeho slov patrí aj DRU. „Práve oni tvoria základ zamestnanosti na Slovensku. Keď diskutujeme o nezamestnanosti ako najväčšom probléme Slovenska, mali by sme všetci, od prezidenta cez vládu a parlament, vždy premýšľať o tom, čo môžeme pre týchto ľudí spraviť,“ zdôraznil Kiska.

Spoločnosť DRU je tradičný výrobca sladkého a slaného trvanlivého pečiva. Firma vznikla v roku 1999 transformáciou družstva COOP VÝROBA na akciovú spoločnosť. V roku 2005 centralizovala výrobu do jednej výrobnej prevádzky vo Zvolene.