Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Amfiteáter v Banskej Bystrici ožije vojenskou akciou LetoFest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

Návštevníci sa môžu kúpou trička s vojenskou tematikou zapojiť do finančnej zbierky, z ktorej výťažok pôjde banskobystrickému občianskemu združeniu Svetielko nádeje.

Banská Bystrica 28. júla (TASR) – Vojenský LetoFest 2021 pokračuje v Banskej Bystrici v nedeľu (1. 8.) a okrem hudobných vystúpení známych kapiel či Vojenskej hudby Ozbrojených síl (OS) SR, súčasťou programu, ktorý sa začína o 14.00 h na amfiteátri, bude aj prelet stíhacieho lietadla Mig-29, lietadiel Albatros, statické ukážky vojenskej techniky, výstroja a výzbroje či vystúpenia Čestnej stráže OS SR. Vstup na podujatie je zdarma a zúčastniť na ňom sa má aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Verejnosť zabavia kapely rôznych hudobných žánrov - Zoči Voči, Zverina, Bijouterrier, Heľenine oči a 40-členné hudobné zoskupenie Vojenskej hudby OS SR. V areáli amfiteátra budú pripravené informačné a diskusné stánky, v ktorých sa môže verejnosť dozvedieť viac o práci a každodennom živote profesionálnych vojakov. Návštevníci podujatia sa môžu tešiť na autogramiádu športovcov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica a benefičnú dražbu,“
priblížila hovorkyňa.

Návštevníci sa môžu kúpou trička s vojenskou tematikou zapojiť do finančnej zbierky, z ktorej výťažok pôjde banskobystrickému občianskemu združeniu Svetielko nádeje. Dlhé roky pomáha malým onkologickým pacientom a ich rodičom v detskej nemocnici pod Urpínom.

„Vzhľadom na aktuálne protipandemické opatrenia a platnú vyhlášku Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Banská Bystrica bude na podujatí povolená účasť maximálne tisíc osôb. Vstup do areálu bude možný od 14.00 h, pričom pri vstupe nebude potrebné preukazovať sa testom ani potvrdením o očkovaní,“ zdôraznila Kovaľ Kakaščíková a pripomenula, že na podujatí je potrebné mať prekryté dýchacie cesty.

O aktuálnej naplnenosti organizátori priebežne informujú TU.