Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Ani Gaštanové slávnosti kvôli koronavírusu tento rok nebudú

Hrad Modrý Kameň. Foto: TASR - Dušan Hein

Slávnosti oslavujúce gaštan jedlý, ktorého stovky stromov rastú v tomto meste a jeho okolí, sa v začiatkoch konali na modrokamenskom námestí.

Modrý Kameň 1. júla (TASR) - Ani populárne Gaštanové slávnosti, ktoré sa začiatkom jesene už 20 rokov konajú v Modrom Kameni v okrese Veľký Krtíš, tento rok kvôli epidémii nového koronavírusu nebudú. Organizátori jubilejný ročník presunuli na 9. októbra 2021. Informujú o tom na stránke mesta Modrý Kameň.

Slávnosti oslavujúce gaštan jedlý, ktorého stovky stromov rastú v tomto meste a jeho okolí, sa v začiatkoch konali na modrokamenskom námestí. V uplynulých rokoch sa už ale konajú na tamojšom hrade a v jeho tesnej blízkosti.

Gaštanové slávnosti, ako jediné podujatie svojho druhu na Slovensku, ponúkajú návštevníkom nie len možnosť zakúpiť si surové a pečené gaštany, ale aj príležitosť ochutnať gaštanové špeciality. Pre miestne cukrárky je to tiež šanca zabojovať v súťaži o najkrajší a najchutnejší gaštanový zákusok. Súťaží sa tiež v odhade gaštanov v uzatvorenej nádobe.