Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Autistom v škole v Banskej Bystrici zlepšia podmienky

Na snímke primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko Foto: TASR/Branislav Račko

Škola poskytuje rodičom a ich deťom možnosť voľby pri vzdelávaní žiakov s diagnózou, ktorá im zásadným spôsobom vstúpila do života.

Banská Bystrica 21. decembra (TASR) - Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko dnes odovzdal výťažok 2020 eur z tohtoročnej charitatívnej akcie Primátorský punč banskobystrickej Základnej škole pre deti s autizmom na Ulici 9. mája. Škola poskytuje rodičom a ich deťom možnosť voľby pri vzdelávaní žiakov s diagnózou, ktorá im zásadným spôsobom vstúpila do života. V súčasnosti ju navštevuje 14 žiakov.

"Som rád, že spolu s Banskobystričanmi sme podporili dobrú vec a dnes som učiteľom a deťom mohol odovzdať úctyhodnú sumu. Malí žiaci sa mojej návšteve potešili a dúfam, že aj vďaka nášmu charitatívnemu podujatiu sa ich podmienky zlepšia," reagoval Nosko.

Škola pre deti s autizmom peniaze použije najmä na muzikoterapiu. Jej cieľom je pomocou zvukov priaznivo ovplyvniť psychický a fyzický stav, čo tieto deti potrebujú. A keďže nemá vlastné cvičebné priestory, časť peňazí poslúži i na prenájom telocvične. Zvyšnú sumu chce vedenie školy investovať do nákupu pomôcok pre fyzikálnu, chemickú a biologickú učebňu.

Primátorský punč sa uskutočnil 11. decembra na Námestí SNP. Banskobystričania prejavili svoju spolupatričnosť a počas troch hodín sa podarilo predať 150 litrov vianočného punču, 20 litrov punču bez alkoholu a 500 hrnčekov. Oproti minulému roku sa vyzbieralo o 500 eur viac.