Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystričania vyzbierali na charitu takmer 4 tony oblečenia

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zbierku šatstva podporili aj Kristína Roháčeková, finalistka Miss Slovensko 2015, Vladimír Hiadlovský, rektor Univerzity Mateja Bela, futbalisti FK Dukla Banská Bystrica alebo kapela Korben Dallas.


Banská Bystrica 5. novembra (TASR) - Takmer štyri tony šatstva, ktoré skončili v sociálnych zariadeniach v Banskej Bystrici, sa podarilo vyzbierať v Prázdnom obchode, ktorý bol otvorený od 23. do 31. októbra v banskobystrickej Europe.

Úspešný charitatívny projekt, ktorý od svojho vzniku v brazílskom Sao Paule už obletel celý svet, oslovil nielen Banskobystričanov, ale i ľudí z blízkeho či vzdialenejšieho okolia. Tí svojou aktivitou pomohli mestu pod Urpínom prekonať v množstve vyzbieraného šatstva aj niekoľkomiliónové Sao Paulo.

"Celkovo sa nám podarilo vyzbierať 3743,36 kilogramu šatstva, ktoré sme prerozdelili medzi sociálne zariadenia v meste," konštatoval riaditeľ obchodného centra Tomáš Hollý.

Do akcie Prázdny obchod sa zapojilo i samotné mesto Banská Bystrica.

"V rámci nášho partnerstva sme prioritne zabezpečili prerozdelenie oblečenia, preto sa už teraz z nového šatstva môžu potešiť v Diecéznej charite, v miestnej pobočke Slovenského Červeného kríža, v Krízovom stredisku pre deti a osamelých rodičov či v zariadení núdzového bývania Kotva," informoval druhý zástupca banskobystrického primátora Martin Turčan.

Zbierku šatstva podporili aj významné osobnosti regiónu, medzi nimi Kristína Roháčeková, finalistka Miss Slovensko 2015, Vladimír Hiadlovský, rektor Univerzity Mateja Bela, futbalisti FK Dukla Banská Bystrica alebo známa rocková kapela Korben Dallas a mnohí ďalší.