Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Námestie v B. Bystrici zaplaví vôňa kávy, obsluhovať budú aj hokejisti

Na ilustračnej snímke Námestie SNP v Banskej Bystrici Foto: TASR/Dušan Hein

Návštevníci sa tiež môžu tešiť na drinky, ktoré im namieša úspešný slovenský barman pôsobiaci v Londýne Martin Hudák.

Banská Bystrica 25. júna (TASR) – Mestom pod Urpínom sa bude od piatka (26.6.) do nedele (28.6.) šíriť vôňa kávy. Zaplaví banskobystrické námestie, kde sa 11 prevádzok v rámci podujatia Coffee Fiesta predstaví prípravou skvelých káv a privíta aj známe osobnosti. Pripravené sú rôzne baristické súťaže, do mesta zavíta osem pražiarní kávy, nielen zo Slovenska, ale aj z Maďarska, Poľska a Česka.

Ako tvrdia organizátori, jednou z hlavných myšlienok je pomôcť ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú. "Ako aj minulý rok to bude pomoc občianskemu združeniu Svetielko nádeje. V piatok pozývame ľudí do jednotlivých prevádzok, kde ich od 16.00 h do 17.30 h obslúžia známe osobnosti, ako napríklad hokejisti Tomáš Surový a Lukáš Bambúch či chodec Matej Tóth, hráči amerického futbalu Deamons a Patriots, ale i hudobníci Katka Koščová, Pas de Pitie či Slovak Tango. Celý výťažok z predaja kávy pôjde Svetielku nádeje," uviedla za organizátorov Lenka Sršňová s tým, že myšlienka spojiť príjemné s užitočným vznikla v roku 2014, kedy sa za pomoci biatlonistky Anastázie Kuzminovej či Mateja Tótha podarilo vyzbierať vyše 1200 eur.

Počas víkendu sa oplatí navštíviť i Centrum nezávislej kultúry - Záhrada, kde sa má rozpútať pravé kávové šialenstvo. Uskutoční sa tam súťaž o najlepšieho bystrického baristu a súťaž zameraná na alternatívnu prípravu kávy. Návštevníci sa tiež môžu tešiť na drinky, ktoré im namieša úspešný slovenský barman pôsobiaci v Londýne Martin Hudák.