Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Začína sa s obnovou mostových dilatácií na Zvolenskej ceste

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Aby nedošlo k úplnej uzávere miestnej komunikácie, stavebné práce zrealizuje zhotoviteľ v dvoch etapách, najprv v jednom jazdnom pruhu, potom v druhom.

Banská Bystrica 9. augusta (TASR) – Víťaz verejného obstarávania na obnovu poškodených mostových dilatácií na Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici si v piatok (10.8.) prevezme stavenisko, aby mohol začať s ich výmenou. Cena projektu po verejnom obstarávaní predstavuje sumu zhruba 125.000 eur bez DPH.

"Stavebné práce sa zamerajú na výmenu štyroch poškodených dilatácií, a to na moste ponad rýchlostnú cestu R1 a moste ponad rieku Hron. Ak pôjde všetko bez komplikácií, práce by mohli byť ukončené už v prvej polovici septembra, hoci podľa zmluvy má stavebník na dokončenie 60 dní," informovala vo štvrtok hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Aby nedošlo k úplnej uzávere miestnej komunikácie, stavebné práce zrealizuje zhotoviteľ v dvoch etapách, najprv v jednom jazdnom pruhu, potom v druhom.

"Práce sa sústredia na vybúranie starých mostových spojov, odfrézovanie pôvodných asfaltov z každej strany mostových dilatácií, vyčistenie dilatačnej medzery a sanáciu spodnej stavby mosta. V závere sa osadia nové mostové dilatačné závery a položí sa nový asfalt. Žiadame všetkých vodičov, aby boli trpezliví a rešpektovali dopravné značenie, ktoré ich upozorní na dočasné obmedzenia," konštatovala Marhefková.