Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Banskobystrický kraj

Bábätká vo zvolenskej nemocnici dostali bezpečnejšie prepravné lôžka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Dar od spoločnosti Portis využije personál novorodeneckého oddelenia na prepravu detí pri prvých vyšetreniach po pôrode.

Zvolen 5. novembra (TASR) – Novorodenecké oddelenie zvolenskej nemocnice bolo v týchto dňoch obdarované novými detskými lôžkami v hodnote 3000 eur. Prevoz bábätiek je teraz v nemocnici bezpečnejší. TASR o tom v pondelok informovala Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú patrí táto nemocnica. Dar od spoločnosti Portis využije personál novorodeneckého oddelenia na prepravu detí pri prvých vyšetreniach po pôrode.

"Prepravné lôžka sú bezpečné a vytvárajú pohodlie pre deti a ich využitie ocení i nemocničný personál," konštatovala námestníčka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť Jana Zdechovanová.

Novorodenecké oddelenie zabezpečuje komplexnú starostlivosť deťom po pôrode, hospitalizovaným spolu s matkou v tzv. systéme rooming-in. Ročne sa v Nemocnici Zvolen narodí približne 1200 detí a je predpoklad, že toto číslo dosiahne nemocnica i v tomto roku, čo potvrdzuje aj tisíci pôrod, ktorý nemocnica zaznamenala 29. októbra.