Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Bystrici budú európske mačky súperiť v súťaži krásy

Ilustračná snímka Foto: TASR

Medzinárodní porotcovia budú hodnotiť krásu, ladnosť a proporcie vystavovaných mačiek.

Banská Bystrica 18. októbra (TASR) – Najkrajšie mačky takmer z celej Európy sa predstavia na 11. a 12. medzinárodnej výstave, ktorá sa koná tento víkend (18. a 19.10.) od 10.00 h v Športovej hale Dukla na Štiavničkách v Banskej Bystrici.

Ako tvrdí organizátorka Marcela Adamcová, medzinárodná výstava mačiek si za šesť rokov svojej existencie získala veľa priaznivcov nielen medzi vystavovateľmi zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska, Rakúska a iných krajín, ale aj medzi návštevníkmi. Je to súťaž krásy, keďže medzinárodní posudzovatelia hodnotia krásu, ladnosť a proporcie vystavovaných mačiek. V tomto roku pricestujú porotcovia z Fínska, Dánska, Francúzska či Talianska. Výstava je špecifická aj svojou vlastnou súťažou o najkrajší chovný pár a najúspešnejšieho chovateľa.

Ako pripomína Adamcová, medzi vystavovanými mačkami nebudú chýbať ani menej známe plemená ako orientálna, bezsrstá mačka – sphynx, mačky maincoon, ktoré patria medzi najväčšie na svete či "krásavice" s najkrajšími modrými očami ­ posvätné birmy.

Návštevníci si priamo na výstave môžu zakúpiť aj krmivá alebo iné potreby pre svojich miláčikov od našich a zahraničných predajcov. Dokonca šancu na lepší život sa na víkendovej výstave budú snažiť nájsť mačky z útulkov z Banskej Štiavnice a Zvolena.