Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Bystričania vyzbierali v okolí Urpína 35 kontajnerov odpadu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Počas ďalších víkendov sa presunú do Sásovej, Radvane a do Podlavíc.

Banská Bystrica 26. marca (TASR) - Dohromady 35 kontajnerov naplnili a vyviezli počas uplynulého víkendu dobrovoľníci, ktorí sa zúčastnili na akcii Za krajšie mesto. Už predtým zamestnanci Mestského úradu v Banskej Bystrici, podporení primátorom Jánom Noskom, naplnili viac ako 80 vriec lístím, rastlinným a komunálnym odpadom z okolia malej železničnej stanice a serpentín na Urpín.

Počas víkendu čistili okolie malej železničnej stanice a vrchu Urpín napríklad aj aktivisti zo Zelenej hliadky BB, občianskeho združenia EnviroFuture, Banskobystrického okrášľovacieho spolku a tiež dobrovoľníci z programu SocialErasmus.

"Nielen Zelená hliadka BB, ale aj mnohé ďalšie organizácie a dobrovoľníci sa dlhodobo snažia zlepšiť mesto, v ktorom žijeme. Je preto úplne prirodzené, že sme sa rozhodli vedeniu mesta podať pomocnú ruku pri takejto pozitívnej aktivite. Som rád, že sa k nám pridávajú ďalšie organizácie a dobrovoľníci a dúfam, že aj takýmto spôsobom budeme motivovať Banskobystričanov, aby s nami bojovali za krajšie mesto," vysvetlil Peter Fehér, zakladateľ Zelenej hliadky BB.